Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τεχνολογία ”ρίχνει” τις ασιατικές αγορές

Την μεγαλύτερη πτώση των δυο τελευταίων εβδομάδων κατέγραψαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις από τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τεχνολογικές εταιρείες. Πτώση και για τις πετρελαϊκές εταιρείες και τις ιαπωνικές τράπεζες. Ανοδικά έκλεισαν μόνο οι αγορές της Κίνας και του Πακιστάν.

Την μεγαλύτερη πτώση των δυο τελευταίων εβδομάδων κατέγραψαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις από τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τεχνολογικές εταιρείες.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι ιαπωνικές τράπεζες, μετά την ανακοίνωση αύξησης των τιμών καταναλωτή, χαμηλότερης του αναμενόμενου, για τον Δεκέμβριο, γεγονός που καθιστούν λιγότερο πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Με απώλειες έκλεισαν και οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού απώλεσε 0,8%, κλείνοντας στις 140,70 μονάδες, ενώ κατά 0,2% υποχώρησε ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, που έκλεισε στις 17.421,93 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο δείκτης Philippines Composite Index (-3,4%), ενώ οι μόνες αγορές που έκλεισαν ανοδικά ήταν αυτές της Κίνας και του Πακιστάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v