Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κέρδη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά έκλεισαν οι ασιατικές αγορές με τις μετοχές της τεχνολογίας να καθοδηγούν τα κέρδη και δη σε συνέχεια της ανακοίνωσης των καλύτερων του αναμενόμενου κερδών που ανακοίνωσε η Samsung Electronics Co. για το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Ανοδικά έκλεισαν οι ασιατικές αγορές με τις μετοχές της τεχνολογίας να καθοδηγούν τα κέρδη και δη σε συνέχεια της ανακοίνωσης των καλύτερων του αναμενόμενου κερδών που ανακοίνωσε η Samsung Electronics Co. για το πρώτο τρίμηνο του 2006.

”Οι εταιρίες τεχνολογίας θα παρουσιάσουν ανάκαμψη των κερδών τους στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, κατά συνέπεια το outlook του συγκεκριμένου τομέα είναι θετικό” ανέφερε ο Song In Ho, ο οποίος διαχειρίζεται ένα κεφάλαιο ύψους 400 εκατ. δολαρίων μέσω του Kyobo Investment Trust Management Co. στη Σεούλ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε κατά 0,4% στις 133,47 μονάδες, ενώ και η μετοχή της Sony Corp. κατέγραψε κέρδη ύστερα από την ανακοίνωση ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της Sony Ericsson Mobile Communications Ltd.

Οι μετοχές του Aiful, ενός από τους μεγαλύτερους ιαπωνικούς ομίλους καταναλωτικής πίστης, υποχώρησε κατά 12,2% στα 7.200 γεν, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Αρκετά καταστήματα ηλεκτρονικών ανακοίνωσαν ότι ο οικονομικός διαχειριστής της χώρας θα υποβάλλει κυρώσεις στην εταιρεία για υποτιθέμενες ”άγριες τακτικές εισπράξεων”. Η εφημερίδα Nikkei υποστήριξε ότι οι αρχές χρηματιστηριακής εποπτείας θα επιβάλλουν διαταγή αναστολής για 25 ημέρες σε όλες τις εγχώριες εξαγωγές, μια ασυνήθιστα σκληρή ποινή.

Άλλες εταιρίες ίδιου τύπου σημείωσαν μικρότερη πτώση. Η Takefuji υποχώρησε κατά 3% στα 7.550 γεν ενώ η ανταγωνιστική Acom υποχώρησε κατά 3,9% στα 6.860 γεν.

Αλλού, οι μετοχές των ιαπωνικών εταιριών καταναλωτικής πίστης έπεσαν χαμηλότερα, λόγω αποκομιδής κερδών από τους επενδυτές μετά το πρόσφατο ράλι του χρηματιστηρίου. Οι μετοχές της Nomura Holdings υποχώρησαν κατά 1,1% στα 2,630 γεν και η εταιρία online προμηθειών Monex Beans υποχώρησε κατά 3,2% στα 151.000 γεν.

Οι μετοχές της Mitsukoshi, μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις πολυκαταστημάτων της Ιαπωνίας, υποχώρησαν κατά 2,4% στα 705 γεν, μετά από πρόβλεψη για πτώση 88% του κέρδους του τρέχοντος δημοσιονομικού έτους έως το Φεβρουάριο του 2007.

Ο Nikkei κατέγραψε άνοδο 0,2% στις 17.256,02 μονάδες, ενώ οι υπόλοιποι δείκτες της περιφέρειας έκλεισαν με κέρδη 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v