Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση για γερά νεύρα στις ασιατικές αγορές

Συνεδρίαση για γερά νεύρα στις ασιατικές αγορές, που ξεκίνησαν με βουτιά που για ορισμένους δείκτες ξεπερνούσε το 6%, στον απόηχο της Wall. Οι απώλειες περιορίστηκαν, αλλά οι δείκτες έμειναν βαθιά στο κόκκινο.

Συνεδρίαση για γερά νεύρα ήταν η σημερινή για τις ασιατικές αγορές, που ξεκίνησαν ακολουθώντας κατά πόδας την Wall με βουτιά που για ορισμένους δείκτες ξεπερνούσε το 6%. Οι απώλειες έχουν μεν περιοριστεί, αλλά οι δείκτες παραμένουν βαθιά στο κόκκινο στον απόηχο των χθεσινών συνεδριάσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο τραπεζικός κλάδος δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, μετά το μαζικό ξεπούλημα στην Wall Street.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,68% στις 8944 μονάδες, έχοντας «γράψει» νωρίτερα απώλειες πάνω από 3,5%.

Ο δείκτης Kospi έφτασε να υποχωρεί έως και 9,9%, για να «μαζευτεί» στο -3,64% και τις 1.801 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έκλεισε με απώλειες 5,66% στις 19822 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε η κινεζική αγορά, καθώς ο Shanghai Composite υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 2526 μονάδες, ενώ ο CSI 300 ενισχύεται κατά 0,15% στις 2798 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι μόνο για τον Αύγουστο το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες 14,2%, η Ιαπωνία 9,9% και η Κορέα 17,3%. Αιτίες, αφενός η διαφαινόμενη επιβράδυνση στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης – που αποτελεί πλήγμα για την απορρόφηση των ασιατικών εξαγωγών – αφετέρου η αντιπληθωριστική πολιτική που ακολουθείται με σταθερότητα από τις κεντρικές τράπεζες της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v