Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EUROLINE: Αποκοπή δικαιώματος μερίσματος

Ανακοινώνεται, σύμφωνα με το άρθρο 279 του Κανονισμού του Χ.Α. ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 27.06.2008, το μέρισμα για τη χρήση 2007 ορίσθηκε στα δύο λεπτά του ευρώ (0,02 ευρώ) ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος η Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008. Δικαιούχοι είσπραξης του ως άνω μερίσματος θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μετόχων της Εταιρίας και στα αρχεία της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. Συμμετοχών (Ε.Χ.Α.Ε.) (πρώην Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών) μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της Τρίτης 1 Ιουλίου 2008 (ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων μερίσματος). Κατά συνέπεια, από την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008 η μετοχή διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο ως άνω μέρισμα. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008 μέσω της πληρώτριας τράπεζας MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. ως ακολούθως:

1) Μέσω των εξουσιοδοτημένων χειριστών στο Σύστημα ?υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) και σύμφωνα με τη διαδικασία διανομής, όπως ορίζεται στα άρθρα 329 του Κανονισμού του Χ.Α. και 39 του Κανονισμού λειτουργίας του Σ.Α.Τ. της Ε.Χ.Α.Ε.

2) Μέσω του δικτύου καταστημάτων της MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει την εξαίρεση του χειριστή τους στο Σ.Α.Τ.

3) Για όσους εκ των μετόχων δεν καταστεί δυνατή, για διάφορους λόγους, η πίστωση μέσω των χειριστών τους, θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος μέσω του δικτύου των καταστημάτων της MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε..

Η είσπραξη του μερίσματος για τις περιπτώσεις 2 και 3 πραγματοποιείται με την κοινοποίηση του Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ.) και την επίδειξη του Α.Δ.Τ., είτε αυτοπροσώπως είτε με νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό τους με την προσκόμιση εξουσιοδότησης η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου όσο και του εξουσιοδοτημένου θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη Δημόσια Αρχή.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κ.κ. μέτοχοι να επικοινωνούν με την υπηρεσία εξυπηρέτησης μετόχων της Εταιρίας μας (κ. Γεώργιο Κουβατσέα, τηλ. 210 6842320) ή με τους κ.κ. Ευθύμιο Ξύδη, τηλ. 210 7475113 και Ιωάννη Σγάγια, τηλ. 210 7710383, αρμόδιους των τμημάτων Θεματοφυλακής & Μετοχολογίου αντίστοιχα, της MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε..

Μερίσματα τα οποία δε θα εισπραχθούν εντός πέντε (5) ετών παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v