Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΛΟΝΤΑ: Ενέργειες άρσης της επιτήρησης

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των Ενδιάμεσων Οικονομικών Καταστάσεων της περιόδου από 01/01/2013 έως 30/09/2013 της εταιρείας ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕ καθώς και κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4 του Κανονισμού του Χ.Α., γνωστοποιείται προς το επενδυτικό κοινό ότι:

Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την από 4 Απριλίου 2013 συνεδρίαση του αποφάσισε την ένταξη των μετοχών στην Κατηγορία Επιτήρησης κατ' εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (ενότητα 3.1.2.4), επειδή το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας είναι σημαντικό.

Η εταιρεία εγκαίρως είχε υποβάλλει πρόγραμμα αναδιοργάνωσης όλων των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες με βασικές παραμέτρους του προγράμματος την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων , την μετατροπή βραχυπρόθεσμων τραπεζικών δανείων σε μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα και η διαμόρφωση χρηματοοικονομικών δεικτών που να μπορούν να τηρηθούν στα πλαίσια της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.

Η Εταιρεία και οι Τράπεζες συμφωνήσαμε τους όρους με τους οποίους θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναδιοργάνωσης και έχει ήδη υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών συμφωνία αμοιβαίας κατανόησης (MOU), όπου περιγράφεται η διαδικασία της αναδιοργάνωσης η οποία περιλαμβάνει την χορήγηση περιόδου ανοχής (stand still) για το σύνολο των υφιστάμενων χρηματοδοτήσεων. Μέχρι την 31.10.2013, όπως προέβλεπε η συμφωνία, υπήρχε παράταση αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων από όλες τις τράπεζες. Η διοίκηση της Εταιρείας εκτιμά ότι η από 19/07/2013 Συμφωνία Αμοιβαίας Κατανόησης έχει σιωπηρώς ανανεωθεί μέχρι της ολοκλήρωσης των όρων και της υπογραφής οριστικού Μνημονίου Συναντίληψης (MoU) εντός του έτους.

Η εταιρεία την 30.09.2013 είχε αποτελέσματα αρνητικά μεγαλύτερα από το 30% της καθαρής θέσης. Τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί βασικά από την σημαντική απομείωση της αξίας των βιολογικών αποθεμάτων.

Η Διοίκηση του Ομίλου προβαίνει σε ενέργειες παραγωγικής αναδιοργάνωσης που στοχεύουν στην αύξηση της παραγόμενης βιομάζας, με την μείωση της διάρκειας εκτροφής και την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης των ιχθύων, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας. Επίσης επανασχεδιάζει την παραγωγική δομή για την βελτιστοποίηση της απόδοσης, με βασικό στόχο την μείωση του κόστους και την βελτίωση της ρευστότητας και της κερδοφορίας της εταιρείας.

Η Διοίκηση του Ομίλου έχει ως βασικό της στόχο, την λειτουργική κερδοφορία για την Εταιρεία και τον Όμιλο και την διατήρηση της απαιτούμενης ρευστότητας που απαιτείται, για την αποτελεσματική έξοδο από την κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v