Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Πειραιώς: Νέα δυναμική στο private banking

Η Τράπεζα Πειραιώς οδηγεί τις εξελίξεις στο Private Banking, μέσω της δημιουργίας μιας νέας διαφοροποιημένης υπηρεσίας για τη συνολική διαχείριση της περιουσίας του πελάτη (Wealth Management). Η νέα υπηρεσία εισάγει μια σύγχρονη και διαφορετική φιλοσοφία στο χώρο, ενώ πρωταρχική παράμετρος για τις επενδύσεις είναι η ποσοτικοποίηση του επιθυμητού επίπεδου ανάληψης κινδύνου.

Τρ. Πειραιώς: Νέα δυναμική στο private banking
Η Τράπεζα Πειραιώς οδηγεί τις εξελίξεις στο Private Banking, μέσω της δημιουργίας μιας νέας διαφοροποιημένης υπηρεσίας για τη συνολική διαχείριση της περιουσίας του πελάτη (Wealth Management).

Οι βασικές αρχές παρουσιάσθηκαν σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στελεχών της τράπεζας, ήτοι του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Πειραιώς, Γιάννη Κυριακόπουλου (φώτο) και του νέου επικεφαλής του Wealth Management της Πειραιώς, Ευ. Ντουνιά, προερχόμενου από τo private banking της CitiBank στην Ελλάδα.

Η νέα υπηρεσία εισάγει μια σύγχρονη και διαφορετική φιλοσοφία στο χώρο, εξετάζοντας ποιες είναι οι προοπτικές για τις αγορές μετοχών ομολόγων και μετοχών, τις επιλογές από την εγχώρια αγορά μετοχών αλλά και τα προτεινόμενα χαρτοφυλάκια.

Η Διεύθυνση Wealth Management της Τράπεζας Πειραιώς, έχει ως πρωταρχικό στόχο την ευέλικτη προσωπική τραπεζική σχέση με ιδιαίτερη έμφαση στην επαγγελματική διαχείριση επενδύσεων και περιουσίας. Η Διαχείριση Χαρτοφυλακίου στοχεύει στη βελτιστοποίηση του δείκτη απόδοσης/κινδύνου ανεξάρτητα από το επενδυτικό προφίλ του πελάτη.

Πρωταρχική παράμετρος για τις επενδυτικές επιλογές είναι η ποσοτικοποίηση του επιθυμητού επίπεδου ανάληψης κινδύνου.

Αναφορικά με τις προοπτικές του 2006, η Διεύθυνση Wealth Management εξετάζει και αναλύει 4 επενδυτικά σενάρια, με το βασικό σενάριο την ικανοποιητική ανάπτυξη χωρίς πληθωρισμό. Το αρνητικό οικονομικό σενάριο στηρίζεται στις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις, ένα τρίτο σενάριο στηρίζεται στη σημαντική ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και τέλος αναλύεται και ένα σενάριο εμφάνισης απρόβλεπτων γεωπολιτικών ή και οικονομικών γεγονότων.

Αναφορικά με τις προτεινόμενες τοποθετήσεις στις χρηματιστηριακές αγορές βάσει του βασικού σεναρίου, στην Αμερική προτείνεται υπεραπόδοση στην τεχνολογία (Nasdaq), στο βιομηχανικό κλάδο και την παραγωγή εξοπλισμών, στην ενέργεια και στις εταιρίες με υψηλή μερισματική απόδοση.

Στην Ευρώπη προτείνονται τοποθετήσεις στο δείκτη DAX και σε εταιρίες με μικρή κεφαλαιοποίηση (<5 δισ. ευρώ) και στην Ιαπωνία τοποθετήσεις στο δείκτη TOPIX.

Από την Ελληνική αγορά μετοχών ξεχωρίζουν 6 μετοχές: Εθνική, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, CCHBC και ΟΤΕ. Οι δύο πρώτες επιλογές συμμετέχουν με 22% στο χαρτοφυλάκιο και οι άλλες 4 με 14%.

Η προοπτική για τα αμερικάνικα ομόλογα είναι ουδέτερη βραχυπρόθεσμα (έως 3 μήνες) και θετική μακροπρόθεσμα (3 έως 12 μήνες). Αντίθετα, για τα ευρωπαϊκά και ιαπωνικά ομόλογα η εκτίμηση είναι αρνητική. Τέλος, για τις αναδυόμενες αγορές η εκτίμηση είναι θετική τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα.

Για την ισοτιμία δολαρίου/ευρώ, η προοπτική είναι ουδέτερη βραχυπρόθεσμα και αρνητική μακροπρόθεσμα, ενώ για την ισοτιμία γιέν/ευρώ η προοπτική είναι αρνητική.

Τέλος, στην περίπτωση των χαρτοφυλακίων απεριόριστης εντολής διαχείρισης, η υλοποίηση γίνεται μέσω τεσσάρων επενδυτικών προφίλ.

Τα 4 προφίλ έχουν ως εξής: Σταθερού Εισοδήματος, Συντηρητικό, Ισορροπημένο και Επιθετικό, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως μεταξύ των υπηρεσιών που δύναται να προσφέρει το Wealth Management της Τράπεζας Πειραιώς είναι συμβουλές για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των φορολογικών θεμάτων, διαχείριση συνολικών επενδυτικών κινδύνων, κληρονομικά ζητήματα αλλά και έργα τέχνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v