Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για το 6μηνο Intralot

Άνοδο της τάξης του 6% θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της Intralot κατά το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, διαμορφούμενα στα 58,4 εκατ. ευρώ με τον κύκλο εργασιών να παραμένει στάσιμος λόγω έκτακτων στοιχείων, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις έξι αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News.

Δημοσκόπηση του euro2day για το 6μηνο Intralot
Άνοδο της τάξης του 6% θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της Intralot κατά το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, διαμορφούμενα στα 58,4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις έξι αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, Euroxx Securities, HSBC Pantelakis Securities, Marfin Analysis-Egnatia Finance, National Securities-P&K Securities και Proton Bank.

Το εύρος των προβλέψεων κυμάνθηκε μεταξύ 54,2 εκατ. ευρώ και 59,8 εκατ. ευρώ, από 55,2 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ο αναλυτής της Euroxx Securities, κ. Κώστας Τσιγκουράκος τόνισε: ”Περιμένω αδύναμα αποτελέσματα, αλλά δεν θα είναι ενδεικτικά για το σύνολο της ετήσιας χρήσης, καθώς η λοταρία στη Νότιο Αφρική δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και υπάρχουν υψηλά κόστη εκκίνησης από το νέο εγχείρημα στην Ιταλία”.

Ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Π&Κ-Εθνικής Χρηματιστηριακής,

κ. Βασίλης Θεοδώρου, αναφέρει: ”Εκτιμώ ότι τα έσοδα από τις διεθνείς θυγατρικές θα εμφανίσουν αύξηση κατά 11% κυρίως λόγω ισχυρής απόδοσης σε Βουλγαρία και Πολωνία, παρά τα στάσιμα έσοδα που αναμένονται από την Τουρκία”.

Τα EBITDA α’ εξαμήνου αναμένεται να ενισχυθούν κατά 4,2% σε ετήσια βάση στα 128 εκατ. ευρώ, με το εύρος των προβλέψεων να κυμαίνεται μεταξύ 116 εκατ. ευρώ και 130 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Proton Bank, κ. Νίκος Λιανέρης, υπογράμμισε ότι ”το δεύτερο τρίμηνο θα είναι το πρώτο χωρίς έσοδα από την παλιά σύμβαση με τον ΟΠΑΠ μετά τη λήξη της τον Ιανουάριο. Από την άλλη, η εταιρία λογικά θα εγγράψει τη μισή αξία της νέας 6μηνης σύμβασης με τον ΟΠΑΠ, ήτοι 32,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, εκτιμώ ότι τα ενοποιημένα έσοδα της εταιρίας θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα σε ετήσια βάση, στηριζόμενα από την επέκταση των δραστηριοτήτων στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και κυρίως τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία”.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του α’ εξαμήνου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 381 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται από τα 361 εκατ. έως τα 384 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Marfin Analysis, κ. Κώστας Ζούζουλας σημειώνει: ”Περιμένω μια μικρή υποχώρηση στα αποτελέσματα λόγω μη ευνοϊκής σύγκρισης σε ετήσια βάση, καθώς τα έσοδα είχαν ενισχυθεί από το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου”.

”Επίσης, εκτιμώ ότι οι επενδυτές θα επικεντρωθούν περισσότερο στα σχόλια της διοίκησης για τη νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, καθώς και τις δραστηριότητες σε Κορέα και Ρωσία και τι ακριβώς σημαίνουν για τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρίας”, πρόσθεσε ο κ. Ζούζουλας.

Ο αναλυτής της HSBC Pantelakis, κ. Πάρης Μαντζαυράς, εξήγησε ότι ”η Intralot έχει χάσει την επικερδή σύμβαση risk management με τον ΟΠΑΠ αλλά έχει νέα σύμβαση με τον Οργανισμό για 65 εκατ. ευρώ από Φεβρουάριο έως Ιούλιο, η οποία αναμένεται να αντισταθμίσει τις απώλειες”.

”Στο β΄ τρίμηνο, η Intralot θα εγγράψει κόστη εκκίνησης από τα πρακτορεία στοιχήματος στην Ιταλία ενώ υπάρχει και μη ευνοϊκή σύγκριση με το περυσινό β’ τρίμηνο, όπου είχε υψηλότερα έσοδα λόγω του Μουντιάλ Ποδοσφαίρου. Επίσης, η φορολόγηση στο β’ τρίμηνο του 2006 ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και περιμένω μια ομαλοποίηση στο εφετινό τρίμηνο”, πρόσθεσε ο κ. Μαντζαυράς.

Για το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη, EBITDA και πωλήσεις ύψους 24,3 εκατ. ευρώ, 53,8 εκατ. ευρώ και 201 εκατ. ευρώ αντίστοιχα από 31,2 εκατ. ευρώ, 50,9 εκατ. ευρώ και 202,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα στο β΄ τρίμηνο του 2006.

Η Intralot θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης την Τετάρτη, 29 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v