Ανάλυση της Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ για την Προμότα

Τιμή στόχο τα 8 ευρώ θέτει ανάλυση της Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Προμότα, συστήνοντας ταυτόχρονα ”ενίσχυση θέσης”. Η Πεντεδέκας επισημαίνει ότι ”η σημαντικότερη Ελληνική εταιρία στον κλάδο του Επιχειρηματικού και Προωθητικού Δώρου βρίσκεται σε πορεία δυναμικής μετεξέλιξης”.

Ανάλυση της Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ για την Προμότα
Τιμή στόχο τα 8 ευρώ θέτει ανάλυση της Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της ΠΡΟΜΟΤΑ, ενώ συστήνει ”ενίσχυση θέσης”.

Στην ανάλυση με ημερομηνία 24 Δεκεμβρίου, η Πεντεδέκας συμπεραίνει ότι η ΠΡΟΜΟΤΑ, η οποία ”αποτελεί την σημαντικότερη Ελληνική εταιρία στον κλάδο του Επιχειρηματικού και Προωθητικού Δώρου βρίσκεται σε πορεία δυναμικής μετεξέλιξης”.

Αφού επέτυχε την επικράτησή της στον ελληνικό χώρο δώρου, αναφέρει η ανάλυση, επεκτείνεται παραγωγικά στη Βουλγαρία και την Κίνα. Οι επενδύσεις αυτές της εταιρίας αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της παραγωγικής βάσης της εταιρίας και στην μείωση του παραγωγικού κόστους με σκοπό την εισδοχή στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης, όπου η ΠΡΟΜΟΤΑ φιλοδοξεί να κατέχει ποσοστό 3-4% μέχρι το 2006.

Ταυτόχρονα, η εταιρία επεκτείνεται ραγδαία στον, σχεδόν παρθένο, χώρο του λιανεμπόριου. Η ανάπτυξη μεσαίου και μεγάλου μεγέθους καταστημάτων, τέσσερα εκ των οποίων λειτουργούν και πέντε αναμένεται ότι θα είναι έτοιμα κατά το 2003 , οδηγεί σε επέκταση των πωλήσεών της και των περιθωρίων κέρδους της.

Μέχρι το 2006 η ΠΡΟΜΟΤΑ θα έχει υπερτριπλάσιες πωλήσεις και κέρδη, επισημαίνει η Πεντεδέκας, προσθέτοντας ότι θα αποτελεί- για την αντίστοιχη περίοδο- μία από τις 15 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες που είναι εισηγμένες στην Ελλάδα. Επιπλέον, το report σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι συντηρητικές, διότι δεν υπολογίζουν τα οφέλη από τις επενδύσεις στην Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται αύξηση των μετά φόρων κερδών της εταιρίας κατά 14% στο 2002, ενώ κατά το 2003 και το 2004 εκτιμάται ότι η αύξηση θα ανέλθει σε 37% και 46% αντίστοιχα λόγω ωρίμανσης των πωλήσεων των καταστημάτων της και διεθνούς επέκτασης.

Τέλος, η Πεντεδέκας προσθέτει ότι ”η εταιρία είναι χρηματιστηριακά υποτιμημένη για επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v