Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Εξαπλώνεται επικίνδυνα ο ιός της Ιαπωνίας

Εξαπλώνεται επικίνδυνα ο ιός της Ιαπωνίας

Η τάση της Ευρώπης και οι... ευχές να μη συμβεί το ίδιο με τις ΗΠΑ. «Καμπανάκι» από την αύξηση του όγκου των ομολόγων με αρνητικές αποδόσεις. Το πρόβλημα για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές και τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Γιατί αρέσει στον Τραμπ να επιτίθεται στη Fed

Γιατί αρέσει στον Τραμπ να επιτίθεται στη Fed

Καθώς ο πρόεδρος Τραμπ έχει ήδη απορρίψει τα δύο από τα τρία εργαλεία που θα είχε για τη διατήρηση της οικονομικής ευρωστίας των ΗΠΑ, το μόνο που του απομένει είναι να πιέζει τη Fed.

Το χάντικαπ των ΗΠΑ στον τεχνολογικό πόλεμο με την Κίνα

Το χάντικαπ των ΗΠΑ στον τεχνολογικό πόλεμο με την Κίνα

Οι κυρώσεις που επιβάλλει η Ουάσινγκτον δεν θα σταματήσουν την τεχνολογική εξέλιξη του Πεκίνου. Ο κινεζικός πατριωτισμός και γιατί οι κινήσεις Τραμπ μπορεί να αποφέρουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το κρίσιμο δίλημμα των κυβερνήσεων και το παράδοξο του χρέους

Το κρίσιμο δίλημμα των κυβερνήσεων και το παράδοξο του χρέους

Στο χαμηλότερο επίπεδο τεσσάρων δεκαετιών το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους των αναπτυγμένων αγορών παρά τη μεγάλη αύξησή του. Το μήνυμα των επενδυτών για περισσότερη δημοσιονομική τόνωση και τα όρια κινήσεων των κεντρικών τραπεζών.

Ποιος ωφελείται πολιτικά από την επόμενη ύφεση στις ΗΠΑ

Ποιος ωφελείται πολιτικά από την επόμενη ύφεση στις ΗΠΑ

Καθώς η υπερδύναμη οδεύει προς την επόμενη ύφεση, οι κυρίαρχες δυνάμεις στη χώρα είναι η λαϊκιστική δεξιά, η λαϊκιστική αριστερά και το κέντρο. Οι προκλήσεις για το «στρατόπεδο» Τραμπ και ποιος μπορεί τελικά... να κερδίσει.

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για τριπλό εμπορικό σοκ

Εν μέσω των διασταυρούμενων εμπορικών πυρών ΗΠΑ-Κίνας η ΕΕ, την ώρα που έχει να αντιμετωπίσει άλλα, εξίσου σημαντικά ζητήματα, όπως το ενδεχόμενο άτακτου Brexit. Η στάση της Γερμανίας και τι μπορεί να θωρακίσει τη Γηραιά Ηπειρο.

Οι Δημοκρατίες χρειάζονται ανανέωση για να επιβιώσουν

Γιατί είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας. Οι πρωτοβουλίες στη Δύση και η ανάγκη μεταρρύθμισης του καπιταλιστικού μοντέλου.

Οι δύσκολες επιλογές για τους επενδυτές στα ομόλογα

Από το ήμισυ που ήταν πριν από δυο δεκαετίες, το μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων με απόδοση άνω του 5% δεν ξεπερνά σήμερα το 3%. Η έλλειψη yields και η χαλαρή πολιτική των κεντρικών τραπεζών. Ποιες επιλογές υπάρχουν.

Τα αρνητικά επιτόκια και ποιο είναι το... τελευταίο σύνορο

Πόσο επικίνδυνα για την οικονομία είναι τα αρνητικά επιτόκια στο 25% του χρέους που κυκλοφορεί στον πλανήτη. Πώς οι διαχειριστές κεφαλαίων καταφέρνουν να βγάλουν αποδόσεις στη δύσκολη συγκυρία και πότε θα τελειώσει το… πάρτι.

Δεν πείθουν οι ντρίμπλες Τραμπ με τους δασμούς

Γιατί ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την μετάθεση της επιβολής δασμών σε σειρά κινεζικών προϊόντων. Τα παράδοξα και η αντίδραση της αγοράς. Πόσο μπορεί να βοηθήσει η κίνηση στο να βρεθεί βιώσιμη συμφωνία.

Πρέμιερ Λιγκ: Μεταγραφές 1,41 δισ. που… βγάζουν νόημα

Ο φιλελευθερισμός κατεβαίνει στους δρόμους

Ποιος είναι ο θανάσιμος κίνδυνος για την Ευρώπη

Ερχονται νέα σοκ για την ευρωζώνη

Ο εμπορικός πόλεμος αλλάζει το παιχνίδι για τους επενδυτές

Δορυφόρος ανατρέπει τα δεδομένα στην πρόγνωση του καιρού

Πώς οι κλυδωνισμοί στις αγορές στέλνουν «σήμα» ύφεσης

Πώς η ρωσική αρκούδα πάταξε τη φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ

Οι υπολογιστές που έγιναν... μπαμπούλας για τις αγορές

Oι «ταύροι» των hedge funds και ο κίνδυνος sell-off

v