Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή

Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή

Από τον Μάο, τον Νίξον και τον Μπρέζνιεφ, στα πυρηνικά του Πούτιν. Συνέντευξη του Χένρι Κίσινγκερ, πολύπειρου πρώην υπουργού Εξωτερικών και συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, στον Edward Luce και στους Financial Times.

Απειλή πολέμου ανάμεσα στα πέντε κυρίαρχα νομίσματα

Απειλή πολέμου ανάμεσα στα πέντε κυρίαρχα νομίσματα

Η άνοδος των τιμών έχει στρέψει την προσοχή των κεντρικών τραπεζών από τη στήριξη της ανάπτυξης στη μείωση του πληθωρισμού. Ποιες είναι οι προβλέψεις για τα αποθεματικά νομίσματα. Γιατί είναι σε δύσκολη θέση οι αναδυόμενες αγορές.

Λάθος η συνταγή της Ευρώπης στις κυρώσεις κατά Ρωσίας

Λάθος η συνταγή της Ευρώπης στις κυρώσεις κατά Ρωσίας

Γιατί τα εμπάργκο τελικά δεν αποτελούν τη λύση που χρειάζεται η Γηραιά Ηπειρος. Η ανάγκη να στηριχθούν οι πολίτες από το κύμα ανατιμήσεων και γιατί είναι λάθος η επιλογή των επιδοτήσεων. Ο πόνος και ο απώτερος σκοπός.

Μπορεί η μπύρα να γίνει πιο «πράσινη»;

Μπορεί η μπύρα να γίνει πιο «πράσινη»;

Περίπου 90 λίτρα νερό απαιτούνται για να να παραχθεί μόλις ένα λίτρο μπύρας. Καινοτόμες ζυθοποιίες αναζητούν τρόπους για βελτιώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Tips από το μεγάλο συνέδριο crypto των Financial Times

Tips από το μεγάλο συνέδριο crypto των Financial Times

Η γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στον παραδοσιακό χρηματοοικονομικό κόσμο και τα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων. Οι θέσεις παικτών της αγοράς και οι κεντρικές τράπεζες.

Οι ΗΠΑ και το σχέδιο για «νέου τύπου» παγκοσμιοποίηση

Ο νεοφιλελευθερισμός του 1938 και οι ομοιότητες με τη σημερινή παγκόσμια κατάσταση. Ο κίνδυνος ενός διπολικού συστήματος και οι νέες απαιτήσεις των ΗΠΑ στις διεθνείς σχέσεις. Ήρθε η ώρα για ένα νέο Bretton Woods;

Ο στασιμοπληθωρισμός ήρθε, το θέμα είναι πόσο θα κρατήσει

Το διπλό χτύπημα της πανδημίας και του πολέμου έχει προκαλέσει εκτίναξη του πληθωρισμού και επιβράδυνση της ανάπτυξης παγκοσμίως. Οι συγκρίσεις με την καταστροφική δεκαετία του 1970 και ποιες είναι οι διαφορές του σήμερα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι «τέσσερις ιππότες της Αποκάλυψης»

Πώς λειτουργεί ως «πολλαπλασιαστής διασπάσεων» ο πόλεμος στην Ουκρανία, εξηγεί ο Martin Wolf. Οι «ιππότες της Αποκάλυψης» και η ανάγκη διατήρησης ενός ελάχιστου επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των υπερδυνάμεων.

Η ευκαιρία Μακρόν να μεταμορφώσει την Ευρώπη

Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται σε καλύτερη θέση από ποτέ για να προωθήσει τις φιλοδοξίες του για την ΕΕ, ωστόσο θα πρέπει να σταματήσουν οι καβγάδες. Τα μέτωπα για τον «γοητευτικό και λαμπρό» αλλά παράλληλα «αλαζονικό και επιθετικό» Γάλλο.

Η νέα μεγάλη απειλή για τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιτείνει υφιστάμενα προβλήματα σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Ρουμανία. Το ράλι στις τιμές και οι δύσκολες αποφάσεις που καλούνται να πάρουν κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις.

Ξεχάστε το δίπολο αριστερά-δεξιά, τι χωρίζει τώρα τις κοινωνίες

Υπάρχει «φούσκα» στην παγκόσμια αγορά κρασιού;

Ο υπόγειος ρόλος της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία

FT: Η Ευρώπη πουλάει αρχές αλλά κάνει… μπίζνες

H βιομηχανία τροφίμων στρέφεται στα... αποφάγια

Διπλωματία και πραγματισμός κερδίζουν έδαφος στη Μέση Ανατολή

Ελ Εριάν: Τέρμα οι «χάρες» των Κεντρικών Τραπεζών στις αγορές

Τι θα σημαίνει για την Ευρώπη η εκλογή Λεπέν στη Γαλλία

FT: To τέλος της παγκοσμιοποίησης που γνωρίσαμε

Πώς κρύβουν χρήμα οι Ρώσοι ολιγάρχες, η περίπτωση Mordashov

v