Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Δεν αρκούν οι ΗΠΑ για να σώσουν την παγκόσμια οικονομία

Δεν αρκούν οι ΗΠΑ για να σώσουν την παγκόσμια οικονομία

Η αμερικανική οικονομία δεν είναι πλέον η ατμομηχανή του τρένου που δίνει ώθηση στα υπόλοιπα βαγόνια. Είναι ο πρώτος αναβάτης που ανεβαίνει τον γκρεμό αλλά σφιχτά δεμένος με τις υπόλοιπες οικονομίες. Μία λάθος κίνηση θα τους ρίξει όλους.

Τα σπίτια «ζόμπι» απειλούν το ιαπωνικό real estate

Τα σπίτια «ζόμπι» απειλούν το ιαπωνικό real estate

Με 8 εκατομμύρια akiya (άδεια σπίτια), η αγορά ακινήτων της Ιαπωνίας κινδυνεύει να γεμίσει πόλεις «ζόμπι» μέσα σε λίγα χρόνια. Το πρόβλημα της έντονης μείωσης του πληθυσμού, και της "περαστικής" κουλτούρας του ιαπωνικού real estate.

Επί τάπητος η αξιοπιστία του Μάριο Ντράγκι

Επί τάπητος η αξιοπιστία του Μάριο Ντράγκι

Οι αγορές έχουν ανάγκη να πιστέψουν ξανά στην ΕΚΤ. Τα stress tests θα καθορίσουν εάν θα επιστρέψουν τα επενδυτικά κεφάλαια στην ευρωζωνη. Τα σενάρια για τα αποτελέσματα της Κυριακής και πώς θα αντιδράσουν οι αγορές στο άνοιγμα της Δευτέρας.

Τα υποψήφια θύματα των stress test της ΕΚΤ

Τα υποψήφια θύματα των stress test της ΕΚΤ

Τι περιμένει η αγορά από τη «μεγάλη κάθαρση» των ευρωτραπεζών. Τα διλήμματα της ΕΚΤ στη διαδικασία αξιολόγησης. Ποιοι όμιλοι αποτυγχάνουν σύμφωνα με τους αναλυτές. Το μεγάλο ραντεβού της Κυριακής και η επόμενη μέρα.

Το αμερικανικό χρήμα εγκαταλείπει τα ευρωπαϊκά ETFs

Το αμερικανικό χρήμα εγκαταλείπει τα ευρωπαϊκά ETFs

Επιταχύνθηκε η αμερικανική «έξοδος» από τα μετοχικά ETFs της Ευρώπης στο πρόσφατο χρηματιστηριακό «ξεπούλημα» με εκροές $3 δισ. μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο. Μετακινήσεις προς συναλλαγματικά «προφυλαγμένα» funds.

Τα μεγάλα στοιχήματα στα stress test

Τι θα κρίνει την επιτυχία των stress tests. Ποιοι παράγοντες απαιτούνται για να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση και πώς πρέπει να αλλάξει η συζήτηση για το μοντέλο δανεισμού. Η υπερβολική εξάρτηση από τις τράπεζες και τα κίνητρα των τραπεζικών στελεχών.

«Βουτιά» σε πιο επικίνδυνα νερά εξετάζει η ΕΚΤ

Οι αγορές έχουν «ευφρανθεί» με την προοπτική αγορών εταιρικών ομολόγων από την ΕΚΤ, αλλά οι αναλυτές διχάζονται. Τι περιμένει ο Μάριο Ντράγκι για να αντιδράσει και ποια ανακοίνωση θα τον έπειθε ανεπιφύλακτα να ανοιχτεί σε assets €1,4 τρισ.

Οι «μεταρρυθμίσεις» δεν είναι λύση για την Ευρωζώνη

Για να ακολουθήσει η Ευρωζώνη το παράδειγμα της Γερμανίας, θα πρέπει να πετύχει πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών 900 δισ. δολ. Ποιος θα το απορροφήσει όμως; Οι αγορές ουρλιάζουν στην Ευρώπη να δανειστεί για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Οι Βρυξέλλες «βγάζουν στη σέντρα» Γαλλία και Ιταλία

Την πρώτη κίνηση σε μια πολιτικά εκρηκτική αντιπαράθεση κάνει η Κομισιόν «επιστρέφοντας» σε πέντε κυβερνήσεις τα σχέδια προϋπολογισμών τους. Ποιες... επαναστάσεις κρύβουν τα νούμερα από Παρίσι και Ρώμη. Ποιοι και τι παραβιάζουν.

ΕΕ: Βαρύς για τις γαλλικές τράπεζες ο λογαριασμός του Ταμείου Διάσωσης

Το σύστημα θα αποδειχθεί δαπανηρό για την Γαλλία που στο τραπεζικό της σύστημα κυριαρχούν τρεις μεγάλες τράπεζες και ευνοϊκό για την «στρατιά» των γερμανικών μικρών Sparkassen που θα καταλήξουν να πληρώνουν μόλις €1.000 τον χρόνο στο ταμείο.

Rachman: Βρετανία και Γαλλία μπορεί να καταστρέψουν την Ευρώπη

Γιατί πάει... στράφι η υποτίμηση του ευρώ

Μια νέα αγορά $15 τρισ. δημιουργούν οι baby boomers!

Η «χρόνια στασιμότητα» μεγαλύτερος κίνδυνος από την Ελλάδα

Nέα τάξη πραγμάτων για την παγκόσμια οικονομία

Πιο επικίνδυνες τώρα οι αγορές από το 2008

Γιατί το ελληνικό ξεπούλημα ξύπνησε τον φόβο στην ευρωζώνη

Γυρίζει μπούμερανγκ η ελληνική δέσμευση για πρόωρη έξοδο

Κερδισμένοι και χαμένοι από τη βουτιά του πετρελαίου

Γιατί οι παγκόσμιες αγορές επέστρεψαν σε κατάσταση συναγερμού

v