Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Το βρόμικο μυστικό του πολέμου στο Αφγανιστάν

Το βρόμικο μυστικό του πολέμου στο Αφγανιστάν

Το κόστος για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν ξεπέρασε το Σχέδιο Μάρσαλ. Τα χαμένα δισ. της ανοικοδόμησης και ένας πόλεμος που χρηματοδοτήθηκε με δανεικά. Η βραδυφλεγής βόμβα των τόκων και των ιατρικών δαπανών που θα ξεπεράσουν τα $800 δισ.

Πελατειακές σχέσεις και διαφθορά: Τα προβλήματα της Ελλάδας

Πελατειακές σχέσεις και διαφθορά: Τα προβλήματα της Ελλάδας

Η Ελλάδα δεν έχει συμμάχους στη διαπραγμάτευσή της με τους πιστωτές. Ούτε καν η Κύπρος δεν θέλει να συνδεθεί με την Αθήνα. Κι αυτό που έχει πραγματικά σημασία δεν είναι το χρέος, αλλά το πελατειακό σύστημα και η διαφθορά. Πολλοί βλέπουν τον Τσίπρα σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου του 21ου αιώνα.

Τα κρυφά «αγκάθια» του δείκτη φόβου για το 2015

Τα κρυφά «αγκάθια» του δείκτη φόβου για το 2015

Το 2014 υπήρξε χρονιά πρωτοφανούς νηνεμίας στις διεθνείς αγορές, με βραχεία μόνο ξεσπάσματα μεταβλητότητας. Οι επενδυτές εύχονται ανάλογα μοτίβα για το 2015 –αλλά θα πρέπει να προσέξουν τι ζητάνε. Το ευρωπαϊκό πολιτικό ρίσκο ξανά στο επίκεντρο.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η Ιφιγένεια της Ευρώπης

Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η Ιφιγένεια της Ευρώπης

Εξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν συνιστά συστημικό κίνδυνο για την ευρωζώνη. Ετσι μπορεί να γίνει το άλλοθι για τα παραδοσιακά κόμματα σε Ισπανία και Πορτογαλία και να κρύψει τα πραγματικά προβλήματα Γαλλίας και Ιταλίας.

Rachman: Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις ματ στην παγκόσμια σκακιέρα

Rachman: Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις ματ στην παγκόσμια σκακιέρα

Η διεθνής γεωπολιτική σκηνή δείχνει πως χρειάζεται απεγνωσμένα έναν νέο τρόπο σκέψης. Τα μεγάλα στοιχήματα, τα αδιέξοδα των grandmaster, οι κίνδυνοι για ρουά ματ και οι επιλογές των ηγετών διεθνώς.

Η αποτυχία της ΕΚΤ και ο ελληνικός πονοκέφαλος

Με την προφανή αποτυχία των TLTRO, αυξάνονται οι πιθανότητες να παρακάμψει η ΕΚΤ τις τράπεζες και να αγοράσει απευθείας κρατικά ομόλογα. Οι ελληνικές εξελίξεις όμως δημιουργούν ανατροπές και νέα διλήμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια ταμπού για τις Βρυξέλλες

Τι δείχνουν οι κινήσεις της αγοράς ομολόγων και γιατί οι επενδυτές αντιμετωπίζουν την πολιτική κρίση στην Ελλάδα ως μεμονωμένο γεγονός. Εκμηδενίστηκε ο κίνδυνος μετάδοσης στην περιφέρεια; Τι έγινε στις συναντήσεις του κ. Τσίπρα σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και ΗΠΑ.

TAGS Μάχη για τους 180 βουλευτές

Πώς ο Αλέξης Τσίπρας «στρογγυλεύει» τις γωνίες

Η προοπτική ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε πανικό σε ξένους και εγχώριους επενδυτές. Ποιο είναι το στοιχείο που αγνοούν και τι δείχνουν οι επαφές του κόμματος με οικονομικούς παράγοντες. Τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα στην πραγματική οικονομία.

Η πτώση των εμπορευμάτων στρώνει το φετινό εορταστικό τραπέζι

Για καταναλωτές που ονειρεύονται φθηνά Χριστούγεννα, η γενική πτώση στις τιμές εμπορευμάτων είναι απάντηση στις ευχές τους. Πόσο έπεσαν οι διεθνείς τιμές γαλοπούλας, χοιρινού, ζύμης, σαλάτας αλλά και του... έλατου.

Γιατί η Ελλάδα ξυπνά ξανά εφιάλτες στην Ευρώπη

Στο προσκήνιο της διεθνούς επικαιρότητας επιστρέφει για τις επόμενες 6 εβδομάδες η Ελλάδα. Πώς σχολιάζεται το «στοίχημα Σαμαρά» και οι φόβοι των ξένων για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι πιθανότητες για διαγραφή χρέους ή έξοδο από το ευρώ.

TAGS Μάχη για τους 180 βουλευτές

Η ελληνική κρίση και οι απαντήσεις σε 90''

Αγοράστε Ελλάδα ή ξεπουλήστε Ισπανία και Ιρλανδία!

Τα ομόλογα και το μπρα ντε φερ μεταξύ Ντράγκι και... εκλογών

Ανατολικό «μπλοκ» στο fund του Γιούνκερ

Πρέπει να αντιδρούμε επιθετικά στις αποτυχίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει τους επενδυτές ομολόγων

Η ανάκαμψη δεν φτάνει στην... τσέπη των εργαζόμενων

Πετρέλαιο: Ποιες «αρκούδες» ποντάρουν στα $40

Πως ναυάγησε το σχέδιο Σαμαρά για «Clean Exit»

Χτύπημα για την εύθραυστη κυβέρνηση η παράταση

v