Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

H κρίση «πνίγει» (και) την βιομηχανία αλκοόλ

H κρίση «πνίγει» (και) την βιομηχανία αλκοόλ

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια βιομηχανία αλκοόλ –και έρχονται δυσκολότερες. «Κίτρινα» ποτά εναντίον «λευκών», αλκοόλ με γεύσεις και αρώματα. Πού οδηγεί τον κλάδο η νέα γενιά πελατών hipsters και millennials και τι σημαίνει ...απιστία.

Τα 13 μυστικά που κάνουν μια επιχείρηση καινοτόμα

Τα 13 μυστικά που κάνουν μια επιχείρηση καινοτόμα

Πώς τα καταφέρνουν οι επιχειρήσεις που καινοτομούν και επιτυγχάνουν οργανική ανάπτυξη; Ποια είναι τα μυστικά; Πού χρειάζεται να επενδύσετε, ποιους συνεργάτες να επιλέξετε και τι πρέπει να προσέξετε.

TAGS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η «ανοσία» των αγορών στη Ρωσία και ο πραγματικός κίνδυνος

Η «ανοσία» των αγορών στη Ρωσία και ο πραγματικός κίνδυνος

Η περιορισμένη επίδραση της ρωσικής κρίσης στο διεθνές σύστημα ανακούφισε τους επενδυτές, αλλά ίσως αποδειχθεί «παγίδα». Οι συγκρίσεις με το 1998 και ο μεγάλος κίνδυνος από το πετρέλαιο και το δολάριο.

Το ρευστό «επιστρέφει» στα ευρωπαϊκά money funds

Το ρευστό «επιστρέφει» στα ευρωπαϊκά money funds

Καθαρές εισροές 5,1 δισ. κατέγραψαν έως το Σεπτέμβριο τα money market funds της γηραιάς ηπείρου. Ωστόσο ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν στο νέο έτος, είναι ότι τα διαθέσιμα ενεργητικά για επένδυση γίνονται όλο πιο δυσεύρετα.

FT: Μάλλον απίθανο να συγκεντρώσει τους 180 ο Σαμαράς

FT: Μάλλον απίθανο να συγκεντρώσει τους 180 ο Σαμαράς

Η κυβέρνηση έπρεπε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 170 ψήφους στο δεύτερο γύρο για να έχει πιθανότητες επιτυχίας, σχολιάζουν οι Financial Times. Η αριθμητική του εθνικού κοινοβουλίου, η αντίδραση των αγορών και τα σενάρια για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΟΠΕΚ πέταξε το γάντι: «Δεν μας νοιάζει πόσο θα πέσει το πετρέλαιο»

Ολική ανατροπή σκηνικού αποκαλύπτει ο de facto ηγέτης του καρτέλ. Στόχος δεν είναι η τιμή, αλλά το μερίδιο αγοράς. Πώς προσπαθούν οι Αραβες να βγάλουν εκτός αγοράς Ρώσους και Αμερικανούς και γιατί μιλούν για τιμές ως 20 δολάρια το βαρέλι!

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

H Ρωσία το 2015 θα γίνει... «σκουπίδι»

Το πραγματικό εισόδημα του Ρώσου πολίτη θα βουλιάξει έως 5% του χρόνου προειδοποίησε ο Al. Kudrin, μακροχρόνιος σύμμαχος του Προέδρου Putin και «φαβορί» για την διαδοχή Medvedev. Φόβοι για ύφεση, υποβάθμιση και στάσεις πληρωμών.

Κι αν καταργήσουμε τα Χριστούγεννα;

Τι θα γίνει εάν φέτος πολιτικοί ηγέτες, ο Πάπας, ακόμη και η Oprah διακηρύξουν πως τα Χριστούγεννα είναι καθαρά θρησκευτική γιορτή, χωρίς γλέντια και δώρα; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την οικονομία;

Η κίνηση Σαμαρά και το «παρασκήνιο ανωμαλίας»

Πώς διαμορφώνεται η ελληνική πολιτική σκακιέρα πριν την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου. Οι τελευταίες κινήσεις Σαμαρά υπό την «σκιά» του σκανδάλου. Τι σχολιάζουν οι διεθνείς αναλυτές.

TAGS Μάχη για τους 180 βουλευτές

Κρυφό χρέος απειλεί να τινάξει τον πλανήτη στον... αέρα

Οι κινήσεις μεγάλων πολυεθνικών μέσω off shore. Ποιες είναι οι επικίνδυνες ανισορροπίες που δημιούργησε ο υπέρογκος δανεισμός στα χρόνια της ποσοτικής χαλάρωσης. Η βραδυφλεγής βόμβα του «σκληρού» δολαρίου και οι αναδυόμενες αγορές.

Τα MBA κινδυνεύουν να γίνουν... πεταμένα λεφτά

«Κρυφό» κέρδος για την Ευρώπη από το φθηνό πετρέλαιο

Γιατί ο Ομπάμα άναψε το ...πούρο της ειρήνης με την Κούβα

Δολάριο: Αναμένεται... εκτόξευση το 2015

Καταπέλτης το Ελεγκτικό Συνέδριο της ΕΕ για την Ελλάδα

Το ρούβλι ξεγύμνωσε τη στρατηγική Πούτιν

Το ρούβλι και το «ντόμινο» στις αναδυόμενες αγορές

Της... νύχτας τα καμώματα δεν θα σώσουν τη Ρωσία

Ο Μάριο Ντράγκι "αντίβαρο" στα κόμματα διαμαρτυρίας

Wolf: Η Γερμανία να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρεών

v