Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Σταθάκης στους FT: Οι ολιγάρχες θα μπουν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ

Σταθάκης στους FT: Οι ολιγάρχες θα μπουν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μικροσκόπιο θα μπουν τρεις τομείς όπου οι ολιγάρχες είναι ιδιαίτερα δραστήριοι, τα ΜΜΕ, οι κρατικές προμήθειες και το real estate, δηλώνει στους FT ο υποψήφιος βουλευτής. Μπλόκο για το Ελληνικό και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

Η ευρωζώνη δεν φοβάται Grexit αλλά το deal με Τσίπρα

Η ευρωζώνη δεν φοβάται Grexit αλλά το deal με Τσίπρα

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μια πολιτική πρόκληση, όχι οικονομική. Όπως οι αγορές, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προεξόφλησαν την πιθανότητα νίκης του. Το θέμα δεν είναι πια η επιβίωση της ευρωζώνης, αλλά ένας αμοιβαία αποδεκτός συμβιβασμός.

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να παίξει ρουλέτα με το ευρώ

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να παίξει ρουλέτα με το ευρώ

Η σκληρή ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και η «μεταστροφή» στην πορεία προς τις κάλπες. Η πιθανότητα ενός Grexit και το τείχος προστασίας της ΕΕ. Σε τι μπορεί να ελπίζει η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Γιατί ο Τσίπρας θα πρέπει να κάνει... υπομονή.

Το Grexit σκιάζει την «αξία» που κρύβουν οι ελληνικές μετοχές

Το Grexit σκιάζει την «αξία» που κρύβουν οι ελληνικές μετοχές

Μπορεί κάποιοι αγοραστές που φορτώνουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών να μην πτοούνται από την προοπτική των εκλογών αλλά η -ελάχιστη έστω- πιθανότητα επιστροφής της δραχμής ενέχει τόση αβεβαιότητα, που δεν συνάδει με την επένδυση σε αξία, γράφει η στήλη Lex.

Smaghi: Στην Ελλάδα κάποιοι λένε ότι θα... τετραγωνίσουν τον κύκλο

Smaghi: Στην Ελλάδα κάποιοι λένε ότι θα... τετραγωνίσουν τον κύκλο

Μέχρι να επιλυθεί το ελληνικό πρόβλημα θα συνεχίσει να υπονομεύει το σύνολο της ευρωζώνης, υποστηρίζει ο Lorenzo Bini Smaghi. Γιατί στην Ελλάδα κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα... τετραγωνίσουν τον κύκλο. Οι συνέπειες ενός Grexit.

Münchau: Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Μέρκελ και το ελληνικό χρέος

Για την Ευρώπη έρχεται η ώρα της αλήθειας, γράφει ο W. Münchau. Γιατί η αναδιάρθρωση χρέους είναι μονόδρομος για την Ελλάδα και γιατί δεν φαίνεται τρόπος να γίνει εντός ευρωζώνης. Η στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ και οι κινήσεις της Μέρκελ.

Χρονιά «καταιγίδων» στις αγορές το 2015

Γιατί η χρονιά θα φέρει σκαμπανεβάσματα στα χρηματιστήρια εξηγεί ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BlackRock. Οι στρατηγικές των κεντρικών τραπεζών και γιατί το QE της FED είναι «αναντικατάστατο». Οι αποτιμήσεις και η σύγκριση με τα ομόλογα.

TAGS ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Τα κρυμμένα μυστικά του... January effect

Ο Γενάρης είναι μήνας που στους επενδυτές αρέσει να ρισκάρουν. Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει μετά την κρίση του 2008. To January effect υπάρχει, αλλά όχι για όλους…

TAGS ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Το τέλος της παγκοσμιοποίησης

Το 2014 ήταν χρονιά ορόσημο για τον κατακερματισμό του πλανήτη και την επιστροφή στην πολιτική της εθνικής ταυτότητας. Ο σλαβικός εθνικισμός του Πούτιν, η ανάδειξη του ισλαμικού κράτους και η δυναμική που αναπτύσσεται στον απόηχο της κρίσης του 2008.

Μικρά και... όμορφα τα τραπεζικά deals του 2015

Οι συμφωνίες που θα κλείσουν φέτος οι τράπεζες παγκοσμίως εκτιμάται πως δεν θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές, αλλά θα είναι μικρές και θα επικεντρώνονται στην βελτίωση του κόστους και των δεξιοτήτων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Μπαλαντέρ στις εκλογές το κόμμα του Γ. Παπανδρέου

Οι απαντήσεις των FT στα καυτά ερωτήματα του 2015

Οι... αριθμοί που χαρακτήρισαν μια ολόκληρη χρονιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην είναι ο «μπαμπούλας» για τις αγορές

Οι ηγέτες της Ευρώπης λογάριασαν χωρίς τους... ψηφοφόρους

Μήνυμα για New Deal στη ευρωζώνη στέλνει η Αθήνα

Οι τρεις παγκόσμιοι «άρχοντες της σοκολάτας»

Οι Βρυξέλλες αντιμέτωπες με κάλπες που... πονάνε

Μποναμάς για τους εφοπλιστές με… χορηγία ΟΠΕΚ

Η βότκα πιάνει... πρώτο τραπέζι στις διεθνείς αγορές

v