Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Μία προσφυγική κρίση από την οποία η Ευρώπη δεν μπορεί να ξεφύγει

Μία προσφυγική κρίση από την οποία η Ευρώπη δεν μπορεί να ξεφύγει

Η διάκριση των προσφύγων από τους μετανάστες, ο διαμοιρασμός τους σε όλη την ήπειρο και η ενσωμάτωσή τους είναι ανάμεσα στους πολλούς στόχους που πρέπει να επιτύχει η Ευρώπη. Οι σύμμαχοί της ΕΕ οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μεταναστευτική κρίση: Το νομοθετικό «κομφούζιο» και οι εξουσίες της ΕΕ

Μεταναστευτική κρίση: Το νομοθετικό «κομφούζιο» και οι εξουσίες της ΕΕ

Ποιες διαφορές «βλέπει» το κοινοτικό δίκαιο μεταξύ μετανάστη, πρόσφυγα και αιτούντα ασύλου. Μπορούν οι Βρυξέλλες να αναγκάσουν τις διστακτικές χώρες να δεχθούν μετανάστες; Τι άλλο μπορεί να κάνει η ΕΕ για τη «μοιρασιά» του βάρους;

To σκάνδαλο Volkswagen απειλεί να αφανίσει τα IX με diesel

To σκάνδαλο Volkswagen απειλεί να αφανίσει τα IX με diesel

Οι φόβοι για την ατμοσφαιρική ρύπανση δημιουργούν στην Ευρώπη κύμα αντιδράσεων κατά των πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων και η ευνοϊκή αντιμετώπιση των αρχών. Ποιοι κατασκευαστές είναι περισσότερο εκτεθειμένοι.

Ελεγχο των ελληνικών συνόρων επιδιώκουν οι Βρυξέλλες

Ελεγχο των ελληνικών συνόρων επιδιώκουν οι Βρυξέλλες

«Πρόβλημα με πολλές πλευρές» είναι το μεταναστευτικό για την Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι θέλουν καλύτερο έλεγχο στα ελληνικά σύνορα, αλλά τίθεται ζήτημα εκχώρησης ελέγχου και καταπάτησης εθνικής κυριαρχίας. Ενοχλημένη η Ιταλία από την κριτική σε Ρώμη και Αθήνα.

Οι «ανήθικοι συμβιβασμοί» μόνη λύση για τη Συρία

Οι «ανήθικοι συμβιβασμοί» μόνη λύση για τη Συρία

Για να μπει τέλος στον πόλεμο στη Συρία πρέπει να γίνουν «ανήθικοι» συμβιβασμοί. Γιατί δεν υπάρχει λύση χωρίς τον Άσαντ. Το παράδειγμα της Καμπότζης και τα περιθώρια συνεργασίας των μεγάλων δυνάμεων. Πώς το ISIS ενώνει ΗΠΑ-Ρωσία.

Επενδύσεις 1,5 τρισ. δολαρίων «καίει» το φθηνό πετρέλαιο

Κάθετα κόβονται οι επενδύσεις εξαιτίας της μεγάλης πτώσης της τιμής του Μαύρου Χρυσού. Οι εκτιμήσεις για τις κινήσεις των μεγάλων ομίλων και οι προσδοκίες για ανάκαμψη των τιμών από το... 2017.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

«Σφίγγει τα λουριά» στην Ελλάδα η ΕΕ για τη φύλαξη των συνόρων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να ελέγξει τα εξωτερικά σύνορά της, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Πού απέδωσε το κλείσιμο συνόρων εντός της Ζώνης του Σένγκεν. Το «σχέδιο» για τη θωράκιση των συνόρων της Ελλάδας και τα ανταλλάγματα στην Αθήνα.

Η Fed, το παιχνίδι της αναμονής και οι νέοι κίνδυνοι

Τα νέα δεδομένα από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να μην αυξήσει τα επιτόκια αναλύουν οι συντάκτες των FT. Οι πολιτικές επιπλοκές, ο φόβος εγκλωβισμού και τα μεικτά μηνύματα.

Τα megadeals εκτοξεύθηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ

Αν και ιστορικά οι κύκλοι συμφωνιών ακολουθούνται από απότομες πτώσεις στα χρηματιστήρια, οι εταιρίες παραμένουν απτόητες. Οι ειδικοί εκτιμούν πως η «όρεξη» για επιχειρηματικές κινήσεις θα παραμείνει... ακόρεστη.

El Erian: Το νέο μεγάλο στοίχημα για τη Fed

Οι δύο βασικοί λόγοι της απόφασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας και η νέα οπτική στην επιλογή στρατηγικής. Γιατί κινδυνεύει από φάρος σταθερότητας να γίνει πηγή… αστάθειας.

Kόρμπιν: Απέτυχε η οικονομική ορθοδοξία της Ευρώπης

Πόλεμος κυβέρνησης - συνδικάτων στην Φινλανδία

Η Συρία και τα... μικρά πράσινα ανθρωπάκια του Πούτιν

Οι μετανάστες ανοίγουν νέο δρόμο προς την ΕΕ

Αγώνας δρόμου και ερωτήματα για την ανακεφαλαιοποίηση

Wolf: Kίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης «made in China»

Ανατολικοευρωπαίοι μπλόκαραν τη συμφωνία για τους 120.000 πρόσφυγες

O Τσίπρας δίνει μάχη με τον «εσωτερικό εχθρό»

Πανευρωπαϊκό φόρο συναλλαγών θέλει το Βερολίνο

Ο Μεϊμαράκης βγήκε «δύσκολος» για τον Τσίπρα

v