Η διπλή επίθεση της EE στην Google σε 90’’

Η διπλή επίθεση της Κομισιόν στην αμερικανική πολυεθνική και πώς μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας.

Τα νέα επεισόδια στην κόντρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Google εξηγεί ο Murad Ahmed των FT. Οι λόγοι που η Κομισιόν αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες για την κυρίαρχη θέση που έχει στις μηχανές αναζήτησης και τώρα για το Android.

Η στόχευση στη σχετίζεται το γεγονός ότι το Android σήμερα χρησιμοποιείται στο 80% των συσκευών κινητής παγκοσμίως, αλλά η Google αρνείται τις κατηγορίες ότι προωθεί το λογισμικό και υποστηρίζει ότι είναι εύκολο για το χρήστη να κατεβάσει ένα άλλο.

Η υπόθεση θυμίζει πολύ την μεγάλη κόντρα με την Microsoft και τα Windows. Μια κόντρα η οποία κράτησε κοντά μια δεκαετία και απορρόφησε τόσο την αμερικανική πολυεθνική που ενδιάμεσα (και λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης) βρέθηκε να έχει χάσει μεγάλο μερίδιο αγοράς.

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v