Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Το τίμημα της νέας θητείας Μέρκελ στην καγκελαρία

Το τίμημα της νέας θητείας Μέρκελ στην καγκελαρία

Η στρατηγική του CDU/CSU που εξασφάλισε την πρωτιά δεν ήταν χωρίς κόστος για την καγκελάριο. Οι διευκολύνσεις Σουλτς, η άνοδος του AfD και τα καυτά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το Βερολίνο, πριν καν αποκτήσει νέα κυβέρνηση.

Οι πονοκέφαλοι Μέρκελ στην αναζήτηση κυβέρνησης

Οι πονοκέφαλοι Μέρκελ στην αναζήτηση κυβέρνησης

Πολύ σασπένς αναμένεται στην Γερμανία μετά τις εκλογές. Η «εύκολη» επιλογή του FDP και η «δύσκολη» μεταρρύθμιση της ευρωζώνης. Η λύση... Τζαμάικα με τις δύσκολες διαπραγματεύσεις και η αντίδραση της βάσης του SPD σε ένα ακόμα μεγάλο συνασπισμό.

O Σόρος και οι θεωρίες συνωμοσίας της άκρας δεξιάς

O Σόρος και οι θεωρίες συνωμοσίας της άκρας δεξιάς

Ο διάσημος επενδυτής έχει γίνει η προσωποποίηση του κακού για μια νέα γενιά εθνικιστών. Οι συγκρίσεις με τους Ρόθτσιλντ, η δαιμονοποίηση από το Fox και οι κόντρες με αυταρχικούς ηγέτες.

Γιατί το ράλι στο αλουμίνιο θα έχει συνέχεια

Γιατί το ράλι στο αλουμίνιο θα έχει συνέχεια

Παρά την άνοδο στις τιμές για 18 διαδοχικούς μήνες, δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για κατοχύρωση κερδών. Η σταθερή αύξηση της ζήτησης, ο κινεζικός παράγοντας και η πτώση του δολαρίου.

Πορτογαλία: Το σοσιαλιστικό success story της ευρωζώνης

Πορτογαλία: Το σοσιαλιστικό success story της ευρωζώνης

H αναβάθμιση από την S&P σφράγισε την εντυπωσιακή ανάκαμψη της χώρας της Ιβηρικής. Πως η κυβέρνηση των Σοσιαλιστών διατηρεί υψηλά ποσοστά δημοτικότητας. Τα μαθήματα για την εξασθενημένη ευρωπαϊκή κεντροαριστερά.

Η κουρδική ανεξαρτησία και τα μαθήματα ιστορίας

Οι Κούρδοι χρειάζονται φίλους για να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία τους, αλλά δεν έχουν κανέναν. Το κρίσιμο δημοψήφισμα και πώς μπορεί να μετατραπεί από ευκαιρία σε μια ακόμα πληγή.

Μήπως είναι ώρα να επενδύσουμε σε ελληνικές τράπεζες;

Το στοίχημα που «έκαψε» τον John Paulson πριν από τέσσερα χρόνια μπορεί σήμερα να είναι μεγάλη ευκαιρία για όσους αντέχουν να σηκώσουν το ρίσκο. Τα χτυπήματα των τελευταίων ημερών και τα στοιχεία που έχουν… σημασία.

To «όνειρο» του Μακρόν και η επόμενη μέρα στη… Γερμανία

Ο Ε. Μακρόν επιδιώκει να αναγκάσει τους Γερμανούς να τοποθετηθούν επί ευρωπαϊκών θεμάτων στις συζητήσεις για τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό. Πολλά θα εξαρτηθούν από τους νέους εταίρους της Μέρκελ.

Γιατί ο Diamond απέλυσε τον Ανθιμο Θωμόπουλο

Οι έρευνες της Τράπεζας της Ελλάδος για τη θητεία Θωμόπουλου στην Πειραιώς και οι διαφωνίες σε θέματα στρατηγικής στην Credicom. Πώς σχεδιάζει τώρα να κινηθεί η τελευταία στην ελληνική αγορά.

Η έκπληξη που ίσως βγάλουν οι γερμανικές κάλπες

Η πίεση προς τον Σουλτς να πει «όχι» σε ένα νέο μεγάλο συνασπισμό και η δύσκολη επιλογή της... Τζαμάικας για την Ανγκελα Μέρκελ. Οι αλλαγές στον κεντρώο χώρο και οι συγκρίσεις με Αυστρία και Γαλλία.

H Fed δεν θα πάρει ρίσκα με τα επιτόκια

Το μεγάλο λάθος που πληρώνει ο Μάρτιν Σουλτς

Το Bitcoin και η «φούσκα της τουλίπας»

Πώς ο Μπάφετ καταστρέφει τον αμερικανικό καπιταλισμό

Οι ΑΠΕ κερδίζουν το στοίχημα κόντρα στην πυρηνική ενέργεια

Πώς η Άνγκελα έγινε... Μέρκελ

Οι λαϊκιστές της Ιταλίας «μαζεύουν» την αντιευρωπαϊκή ρητορική

Ο «ρομαντικός» Γιούνκερ σε τροχιά σύγκρουσης με Μέρκελ

Το «πόρισμα» των FT για το νέο iPhone X

Μακρινό όνειρο η ανεξαρτησία της Καταλονίας

v