Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 22 2024

Με αφορμή την Attica Bank

Τα όσα ευτράπελα (sic!) διαδραματίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση τα παρακολούθησε έκπληκτη η κοινότητα, ο ΧΑΜαιλέων επιχείρησε να παρουσιάσει όσο πιο ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα τις εξελίξεις.
Ωστόσο, το εύλογο ερώτημα με αφορμή τα χθεσινά είναι ένα και κύριο. Απευθύνεται δε προς την πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα προς τον οικονομικό σύμβουλο του ΠΘ, ο οποίος μόλις πρόσφατα ήταν ξεκάθαρος ως προς τη στόχευση της κυβέρνησης να ενταχθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών στην κατηγορία των Αναπτυγμένων.

Μεταφέρω από τον ΧΑΜαιλέοντα (17 Οκτωβρίου) τη θέση του Αλεξ Πατέλη: «... Η Ελλάδα δεν ξόδεψε την περασμένη δεκαετία παλεύοντας να παραμείνει στο ευρώ για να συμβιβαστεί στη συνέχεια μένοντας αναδυόμενη αγορά», γράφει. «Πιστεύουμε στη νομισματική ένωση, πιστεύουμε στην τραπεζική ένωση και στην ένωση κεφαλαιαγορών και είναι απλά ασύμβατο μεσοπρόθεσμα 19 χώρες της ευρωζώνης να θεωρούνται αναπτυγμένες και μία όχι. Προσδοκούμε σε αναβάθμιση την επόμενη χρονιά».

Θεμιτή η προσδοκία, αλλά αρκεί; Και εντέλει όσον αφορά στο ερώτημα που θέτουν πολλοί ξένοι επενδυτές εάν προτιμά (η κυβέρνηση) το ΧΑ να είναι το μεγάλο ψάρι σε μία μικρή γυάλα ή το μικρό σε μία μεγάλη, το ουσιαστικό είναι εάν με τα χθεσινά θα υπάρχει καν... γυάλα.

Σ.Σ. προξένησε ιδιαίτερη αίσθηση στην κοινότητα η απουσία οποιασδήποτε εξήγησης από την πλευρά των αρμοδίων. Για το ενδεχόμενο, έστω τύποις, υποβολή κάποιας παραίτησης ούτε λόγος... και ο νοών νοείτω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v