Σχεδόν παράλληλη η παρουσίαση από τον Μάριο Ντράγκι στο Ευρωκοινοβούλιο της Εκθεσης με την παρουσίαση από την Γερτρούδη Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν της σύνθεσης της νέας Κομισιόν.
Νέα Κομισιόν που σύμφωνα με όσα αναλυτικά αναφέρονται στον ΧΑΜαιλέοντα, δικαιολογούν την εκτίμηση έγκριτων γεωπολιτιστών πως προσομοιάζει σε... ΝΑΤΟ, και μάλιστα προς τη hard core εκδοχή του. Με όσα προοιωνίζονται αυτά στο μείζον θέμα του οικονομικού κόστους για τη φθίνουσα ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα.
Από την σύνθεση της Νέας Κομισιόν είναι διακριτή η απουσία προσώπων που σε ζητήματα αιχμής όπως της τραπεζικής ενοποίησης και της ανταγωνιστικότητας θα μπορούσαν να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος όσων συνεπάγονται οι προτεραιότητες Ντράγκι.
Ο Ιταλός προειδοποίησε, πιο σαφής δεν θα μπορούσε να γίνει, όσον αφορά στην επιβίωση της ίδιας της ευρω-οικονομίας/κοινωνίας, η Γερμανίδα έδειξε να προτεραιοποιεί άλλες πολιτικές.
Επίσης βλέποντας κάποιος τη σύνθεση της Νέας Κομισιόν αναρωτιέται ποιος επίτροπος θα μπορούσε να είναι αυτός που θα αντιπαρατεθεί στον Κρίστιαν Λίντνερ, εάν αυτός επιμείνει σε ζητήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας, δημιουργίας ενός «καλαθιού» χρέους και άλλα ουσιώδη που επισημαίνονται στην Εκθεση Ντράγκι.
Στην τελική, όσον αφορά σε αυτά τα επιπλέον 800 δισ. ετησίως που απαιτούνται, για μία 3-5ετία, ώστε να σταθεί ανταγωνιστικά η Ευρώπη απέναντι σε ΗΠΑ και Κίνα. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν ο πρώτος, ο οποίος σχεδόν αντανακλαστικά, είπε ΝΕΙΝ στην προοπτική δημιουργίας ενός «κοινού χρέους», έστω για αμυντικούς σκοπούς.
Που κρίνοντας από τη σύνθεση της Επιτροπής έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό προς ανατολικά.