Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 3 2024

Εντοκα: Μία εναλλακτική

Μέχρι αύριο Πέμπτη είναι οι εγγραφές και ιδιωτών-φυσικών προσώπων στην έκδοση εντόκων 3μηνης διάρκειας με δυνατότητα συμμετοχής έως 15.000 ευρώ ανά άτομο. Πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα απευθείας τοποθέτησης σε τρίμηνα έντοκα, είχε προηγηθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε 6μηνης και 12μηνης διάρκειας. 

Ευρύτατη η διαφορά επιτοκίων (κατάθεσης-δανεισμού/χρηματοδότησης), πολύ χαμηλές οι αποδόσεις στις προθεσμιακές και με τη στροφή αυτή του Οργανισμού επιχειρείται να διαμορφωθεί μία αγορά -περιορισμένη αρχικά- με προοπτική να ανοίξει στο ευρύτερο κοινό.

Σημειώνεται ότι στα έντοκα δεν υπάρχει φόρος στις αποδόσεις, έτσι αυτό που θα «βγάζει» η αγορά θα εισπράττεται καθαρό από τους αποταμιευτές. Ετσι η απόδοση είναι υπερδιπλάσια (ή και τριπλάσια) για όσους θέλουν να τοποθετήσουν ποσά της τάξεως των 10.000-15.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η απόδοση του προηγούμενου 3μηνου εντόκου (έκδοση Μαΐου ) ήταν 3,67%, όταν μια προθεσμιακή κατάθεση των 15.000 ευρώ αποφέρει μεικτή απόδοση 1% (καθαρή 0,85% μετά την αφαίρεση του φόρου).

Μέσα στον Ιούλιο θα βγουν άλλες δύο σειρές: στις 24 Ιουλίου για 6μηνης διάρκειας και 31 του μηνός για 3μηνης διάρκειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v