Με premium τα ΣΜΕ του FT 20 (update)

Με premium διαπραγματεύθηκαν τα ΣΜΕ που πραγματοποιήθηκαν στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης μειώθηκε το premium των τελευταίων ημερών και προσεγγίστηκαν τα θεωρητικά επίπεδα.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας

Η έντονα πτωτική κίνηση της αγοράς αύξησε την συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων. Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 7.494 συμβόλαια σε τιμές που διατηρήθηκαν στον Σεπτέμβριο σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 80 συμβόλαια σε τιμές που μείωσαν το premium των προηγουμένων ημερών και προσέγγισαν στον Σεπτέμβριο τα θεωρητικά τους επίπεδα.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options Σεπτεμβρίου (FT ASE-20) παρέμεινε μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στο 17,5%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 929 calls και 532 puts.

Σε αυξημένα επίπεδα παρέμεινε λόγω του roll over η συναλλακτική δραστηριότητα στα stock futures. Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο ΟΤΕ όπου πραγματοποιήθηκαν 1.443 ΣΜΕ.

------------------------------------------

Ημέρα πωλητών στην Αγορά Παραγώγων, με τις πωλήσεις να εντείνονται προς το τέλος της συνεδρίασης κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι τελευταίες πράξεις στα συμβόλαια τόσο της υψηλής όσο και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να γίνουν κοντά στο χαμηλό ημέρας, έστω και αν η τιμή εκκαθάρισης δείχνει και για τις δύο περιπτώσεις οριακό premium.

Τα συμβόλαια του FTSE κινήθηκαν μεταξύ 1234 και 1247,75 μονάδων, αυτά του FTSEM μεταξύ 1976 και 1992 μονάδων, δεν σημειώθηκε αξιόλογος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν σχετικά αυξημένες οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Alpha Bank (692), Eurobank (286), ΟΤΕ (1443), Εθνική (916), Ιντρακόμ (172), ΕΧΑΕ (159), και ΟΠΑΠ (136).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v