Μικρό premium για τα ΣΜΕ του FT20 (update)

Μικρό premium εμφάνισαν τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ κοντά στις θεωρητικές τους τιμές έμειναν αυτά του δείκτη της μεσαίας. Χαμηλή η συναλλακτική δραστηριότητα για τα ΣΜΕ επί μετοχών.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Ανοδικά έκλεισε ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 1245,42 μονάδες σε αντίθεση με το δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης που δέχτηκε πιέσεις.

Ο όγκος παρέμεινε χαμηλός, στα 8.369 συμβόλαια που διαπραγματεύονταν σε μικρό premium.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 2054,68 μονάδες, 0,83% χαμηλότερα.

Τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν κοντά στις θεωρητικές τους τιμές, ενώ πραγματοποιήθηκαν 345 συμβόλαια. Χαμηλή ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα για τα ΣΜΕ επί μετοχών με μικρό ενδιαφέρον για τα συμβόλαια της Ιντρακόμ και της Alpha Bank.

Μικρό το ενδιαφέρον και για τα options, καθώς πραγματοποίηθηκαν 1552 calls και 563 puts. To volatility διαπραγματεύτηκε στο 19%.

--------------------------------

Πλήρης άπνοια (!).

Και πώς να συμβεί το αντίθετο, αφού Γενικός Δείκτης και FTSE εδώ και αρκετό καιρό κινούνται σε ιδιαίτερα στενό εύρος.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν μεταξύ 1242,75 και 1256,5 μονάδων, αυτά της μεσαίας μεταξύ 2018 και 2048 μονάδων με τις τελευταίες πράξεις στο χαμηλό ημέρας, με οριακό premium τα συμβόλαια του FTSE, σημαντικό discount για του FTSEM, δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων και μειωμένη ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (291), ΟΤΕ (272), Εθνική (144) και Ιντρακόμ (275).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v