Premium για τα ΣΜΕ του FT 20 (update)

Premium δημιούργησαν τα ΣΜΕ στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση τα 668 ΣΜΕ κινήθηκαν στον Απρίλιο σε επίπεδα κατώτερα των θεωρητικών τους.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας (πρώην Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ)

Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την Παρασκευή κινήθηκε η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, πραγματοποιήθηκαν 13.242 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στον Απρίλιο σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικών τους (συμπεριλαμβάνεται η μερισματική απόδοση του υποκείμενου δείκτη).

Το spread αντίστοιχα μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε στους 11 πόντους.

Στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, πραγματοποιήθηκαν 668 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στον Απρίλιο σε επίπεδα κατώτερα των θεωρητικών τους.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options του FTASE-20 κινήθηκε στο 22,5%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 5127 calls και 2156 puts.

Στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, πραγματοποιήθηκαν 99 calls και 51 puts.

------------

Έντονα πτωτική συνεδρίαση, στο Χ.Π.Α. με κυριότερο χαρακτηριστικό και εδώ την υπερβολή, σε μία Αγορά που έτσι κι αλλιώς έδειχνε προδιάθεση να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σε discount (μη συνυπολογιζομένης της μερισματικής απόδοσης) τόσο τα συμβόλαια της υψηλής όσο και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, σχετικά μικρός ο δανεισμός τίτλων (9000 ΟΤΕ, 6000 Ιντρακόμ, 5000 Τεχνική Ολυμπιακή) και περιορισμένες οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (321), OTE (1522), Εθνική (503), Ιντρακόμ (492) και ΔΕΗ (113).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v