Εκλεισε το premium για τα ΣΜΕ του FT 20 (update)

Έκλεισε το premium για τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση τα 644 ΣΜΕ κινήθηκαν σε επίπεδο ελαφρώς ανώτερο των θεωρητικών τους.

Σχόλιο της Marfin Hellenic

Το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στην αγορά παραγώγων ήταν το κλείσιμο του premium στις τιμές διαπραγμάτευσης στα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 17.784 ΣΜΕ στον υποκείμενο δείκτη, ενώ το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών κινήθηκε στους 13,5 πόντους.

Στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 644 ΣΜΕ σε τιμές που διατηρήθηκαν στον Μάρτιο σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options του Ftase-20 κινήθηκε στο 20% ενώ πραγματοποιήθηκαν 4.727 calls και 17.784 puts.

Στον Ftsem-40 πραγματοποιήθηκαν 20 calls και 644 puts.

--------

Διαρκώς πτωτική συνεδρίαση, στην Αγορά Παραγώγων, με τεχνικά άσχημη εικόνα και τα συμβόλαια να κλείνουν πολύ κοντά στην χαμηλότερη διακύμανση ημέρας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι υπερτιμήσεις στα συμβόλαια του FTSE να φθάσουν σε απόλυτα οριακό σημείο και να συρρικνωθούν σημαντικά σε αυτά του FTSEM.

Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ σχετικά μειωμένες ήταν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (519), OTE (1143), Eurobank (164), Εθνική (559), Ιντρακόμ (1643) και ΔΕΗ (182).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v