”Εκλεισε” το premium στα ΣΜΕ του FTSE 20 (update)

Οι ρευστοποιήσεις οδήγησαν σε ”κλείσιμο” του premium στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, τα 583 ΣΜΕ δημιούργησαν premium της τάξης του 1%.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Οι ρευστοποιήσεις στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης οδήγησαν τις τιμές διαπραγμάτευσης στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη να κλείσουν το premium που διατηρούσαν και να προσεγγίσουν προς την λήξη της συνεδρίασης τα θεωρητικά τους επίπεδα.

Συγκεκριμένα με το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών να κινείται σε αρνητικά επίπεδα (-1,5 πόντο) πραγματοποιήθηκαν 15.921 ΣΜΕ στον Ftase-20.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 583 ΣΜΕ σε τιμές που μείωσαν και εδώ το premium στον Φεβρουάριο στο 1,0%.

Στα stock futures ο ΟΤΕ συνέχισε να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, όπου πραγματοποιήθηκαν 3.740 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στα θεωρικά τους επίπεδα.

---------------

Συνεδρίαση έντονων πιέσεων και αύξησης των διακυμάνσεων στην αγορά παραγώγων, με αγορές το πρωί και επιθετικές πωλήσεις το μεσημέρι, με αποτέλεσμα τόσο τα συμβόλαια του FTSE όσο και αυτά του FTSEM να βρεθούν στην χαμηλότερη διακύμανση ημέρας ελάχιστα προ του τέλους.

Παρά ταύτα παρέμειναν, έστω και συρρικνωμένες, οι υπερτιμήσεις στα συμβόλαια του FTSE, με μεγαλύτερο premium αυτά του FTSEM (που στα συμβόλαια του Μαρτίου ξεπερνάει το 3%), σχετικός δανεισμός τίτλων (10.000 Πειραιώς, 15.000 Altec) και συνεχίστηκε η συναλλακτική δραστηριότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (241), OTE (3.740), Εθνική (752) και Ιντρακόμ (1.554).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v