Με μικρό discount τα ΣΜΕ του FT20

Discount εμφανίζουν τα συμβόλαια Ιανουαρίου του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς απώλεσαν το premium της προηγούμενης εβδομάδας. Premium διατηρούν τα συμβόλαια του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Ανοδικά κινείται ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 1.202,12 μονάδες, 0,66% υψηλότερα, με το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΤΕ να συνεχίζεται.

Ωστόσο, το συμβόλαιο του Ιανουαρίου στον υποκείμενο δείκτη έχασε το premium της προηγούμενης εβδομάδας με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται σε χαμηλότερες τιμές απο τα κλεισίματα της Παρασκευής.

Ο όγκος- αναλογικά- είναι υψηλότερος, στα 5.964 συμβόλαια.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύεται στις 247,65 μονάδες, 0,78% υψηλότερα. Τα συμβόλαια διατηρούν premium κοντα στο 1% ενώ ο όγκος διαμορφώνεται στα 72 συμβόλαια.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον για τα συμβόλαια του ΟΤΕ και της Εθνικής, καθώς και της Ιντρακόμ, τα οποία ωστόσο περιορίσαν το premium.

Στην αγορά των options, έχουν πραγματοποιηθεί 3.288 calls και 1.461 puts. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα calls Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 1200, ενώ το volatility διαπραγματεύεται κοντα στο 18,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v