Discount 1% στα ΣΜΕ του FT-20

Με discount 1% κινούνται τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ το γεγονός αυτό οδηγεί σε δανεισμό τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις μεγαλύτερες συναλλαγές να σημειώνονται στην Alpha Bank.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Πτωτικά κινείται ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, στις 1.044,85 μονάδες, 0,45% χαμηλότερα.

Τα συμβόλαια έχουν ανοίξει με discount 1%, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 5.329 συμβόλαια. Εξαιτίας του discount σημειώθηκε δανεισμός σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ωστόσο, υψηλότερος ήταν ο δανεισμός στην Alpha Βank (2.139 συμβόλαια).

Ο τζίρος είναι αυξημένος σε σχέση με τις τελευταίες συνεδριάσεις εξαιτίας ενός spread 1.000 συμβολαίων που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύεται στις 226,43 μονάδες, 0,26% χαμηλότερα.

Τα συμβόλαια κινούνται κοντά στις θεωρητικές τους τιμές, ενώ ο όγκος είναι ιδιαίτερα χαμηλός, μόλις 37 συμβόλαια. Χαμηλή η συναλλακτική δραστηριότητα για τα stock futures, με εξαίρεση το συμβόλαιο του ΟΤΕ που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον (272 συμβόλαια).

Στην αγορά δικαιωμάτων έχουν πραγματοποιηθεί 678 calls και 320 puts, με το volatility να διαπραγματεύεται κοντά στο 25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v