Γύρισαν σε premium τα ΣΜΕ Σεπτεμβρίου του FT-20

Ανέκτησαν το premium τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου, ενώ ιδιαίτερα αυξημένος παρουσιάζεται και ο όγκος των συμβολαίων, ο οποίος ανήλθε στα 10.850. Αξίζει επίσης να προσεχθεί το roll over στα ΣΜΕ Οκτωβρίου.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Η ανοδική αντίδραση στον FT- 20 οδήγησε τον εν λόγω δείκτη στις 1.040 μονάδες, ενισχυμένο κατά 1,85% και με υψηλό όγκο συναλλαγών ύψους 35 εκατ. ευρώ.

Τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου ανέκτησαν το premium. Επιπλέον ιδιαίτερα υψηλός παρουσιάζεται και ο όγκος (στα 10.850 συμβόλαια), ενώ η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από αρκετό roll over και κλείσιμο θέσεων arbitrage.

To open interest παραμένει σταθερά κάτω από τα 25.000 συμβόλαια. Ο Midcap βρίσκεται σε discount, με χαμηλό όγκο 94 συμβολαίων, ενώ το open interest στον Οκτώβριο αυξήθηκε σημαντικά.

Στα stock futures η Alpha με όγκο 1.272 συμβόλαια ”κάνει” roll, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στον ΟΤΕ, με λιγότερα όμως συμβόλαια και με μικρό δανεισμό.

Στα δικαιώματα οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 2.900 calls και 1.850 puts με το implied volatility για τον Οκτώβριο να διαμορφώνεται στο 28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v