Στις θεωρητικές τους τιμές τα ΣΜΕ της υψηλής

Κοντά στις θεωρητικές τους τιμές κινούνται τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης τόσο στο δείκτη της υψηλής όσο και της μεσαίας, ενώ τα ΣΜΕ της υψηλής Σεπτεμβρίου διαπραγματεύονται με discount 0,6%.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κινείται ελαφρώς πτωτικά, στις 1063 μονάδες, 0,24% χαμηλότερα. Έχουν πραγματοποιηθεί 4813 συμβόλαια, ενώ το spread κινείται στους 3-3,5 πόντους.

Το συμβόλαιο του Αυγούστου έχει κλείσει το discount και διαπραγματεύεται κοντα σε θεωρητικές τιμές ενώ το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου διαπραγματεύεται με 0,60% discount.

Μετοχές του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούν οδηγώντας τον υποκείμενο δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα.Έχουν πραγματοποιηθεί 177 συμβόλαια σε τιμές ελαφρώς υψηλότερες των θεωρητικών.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για το stock future του ΟΤΕ(164 συμβόλαια) που διαπραγματεύεται σε premium και της Alpha bank (119 συμβ) σε μικρό discount.

Στην αγορά δικαιωμάτων έχουν πραγματοποιηθεί 1282 calls και 868 puts ενώ ενδιαφέρον σημειώνεται για τα ΑΤΜ calls και puts Σεπτεμβρίου. Το volatility Σεπτεμβρίου έχει υποχωρήσει και διαπραγματεύεται κοντα στο 29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v