Κλείσιμο short θέσεων στο ΧΠΑ

Μειώθηκε το discount (0,8%) στα 13.313 ΣΜΕ του FT 20, ενώ τα 2.774 ΣΜΕ του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισαν το discount και κινήθηκαν στα θεωρητικά τους επίπεδα. Υποτονική η κίνηση στα stock futures.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Mε άνοδο της τάξεως του 0,42% στις 860,53 μονάδες έκλεισε ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η ανοδική κίνηση της αγοράς και το κλείσιμο short θέσεων είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση του discount για τα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 13.313 συμβόλαια σε discount της τάξεως του 0,8%. H μετακύλιση θέσεων στο ΣΜΕ του Νοεμβρίου συνεχίστηκε σε θετικό spread (+2,5 πόντους), ενώ το ΣΜΕ του Οκτωβρίου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 184,76 μονάδες 1,23%χαμηλότερα από χτες, ενώ και εδώ τα 2.774 συμβόλαια που πραγματοποιήθηκαν στον υποκείμενο δείκτη έκλεισαν το discount προσεγγίζοντας τα θεωρητικά τους επίπεδα.

Σε υποτονικά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες η συναλλακτική δραστηριότητα στα stock futures. Ενδεικτικά στην Panafon όπου συγκέντρωσε και το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκαν 83 συμβόλαια σε τιμές που κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v