Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2009

ΓΕΝΕΡ: ο Άραβας που δεν ήρθε...

ΓΕΝΕΡ: ο Άραβας που δεν ήρθε...
Παρελθόν αποτελεί για το χρηματιστήριο ακόμη μία μετοχή κατασκευαστικής εταιρίας, αφού ο τίτλος της ΓΕΝΕΡ -ακολουθώντας την... τύχη των εταιριών Θεμελιοδομή, Έμπεδος, ΑΛΤΕ, Μπαλάφας, Ευρωπαϊκή Τεχνική, Τεχνοδομή Αφοί Τραυλού- διαγράφηκε τελικά από το Χ.Α. με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Εξέλιξη δικαιολογημένη και φυσική, δεδομένου ότι η μετοχή βρισκόταν σε αναστολή διαπραγμάτευσης για περισσότερα από δύο χρόνια (από τον Μάρτιο του 2007), ενώ η εταιρία είχε ουσιαστικά αναστείλει κάθε δραστηριότητα και συνάμα δεν υπήρχε καμία προσπάθεια από τους επικεφαλής της για επανενεργοποίηση της εισηγμένης είτε στον κατασκευαστικό είτε σε άλλον κλάδο.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες άνθρωποι της εταιρίας ενημέρωναν όσους μετόχους διαμαρτύρονταν για την πορεία της επιχείρησης πως η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις με Άραβα επενδυτή από το Ντουμπάι, ο οποίος επιθυμεί να την εξαγοράσει, καθησυχάζοντας έτσι προσωρινά τις ανησυχίες τους.

Η συμφωνία, με βάση τις διαβεβαιώσεις που έδιναν τα στελέχη της τεχνικής εταιρίας στους μικρομετόχους, επρόκειτο να ολοκληρωθεί αρχικά λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2008, κατόπιν εντός του φετινού Φεβρουαρίου, στη συνέχεια κοντά στο Πάσχα και εσχάτως στα μέσα Μαΐου. Τελικά, τους πρόλαβε η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη διαγραφή...

Υπενθυμίζεται πως η ΓΕΝΕΡ ιδρύθηκε το 1980 και με επικεφαλής τους μηχανολόγους - ηλεκτρολόγους κ. Δημήτρη Ασλάνογλου και κ. Χαράλαμπο Μητσούλη κατάφερε να αναλάβει και να εκτελέσει μεγάλο αριθμό δημοσίων και ιδιωτικών έργων στην Ελλάδα.

Μάλιστα, σταδιακά επέκτεινε την παρουσία της και στο εξωτερικό, υπογράφοντας συμβάσεις για έργα σε βαλκανικά κράτη, αλλά και σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Σημειώνεται πως εκτός των έργων βασικής υποδομής (κτίρια κ.ά.), η ΓΕΝΕΡ είχε αναπτύξει τεχνογνωσία και σε έργα υψηλής τεχνολογίας (τηλεπικοινωνιακές και ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές).

Το 1996 οι μετοχές της εταιρίας εισάγονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά λίγο αργότερα η εμφάνιση οικονομικών δυσκολιών αναγκάζει την ιδιοκτησία της επιχείρησης να αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή. Τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει να παίξει το 1999 ο κ. Φίλιππος Βρυώνης της ΑΛΜΑ - Ατέρμων με τη βοήθεια και του ανιψιού του, κ. Νικόλα Παπανικόλα.

Όμως, οι προσδοκίες που αρχικά δημιουργήθηκαν διαψεύστηκαν γρήγορα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v