Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, η διαδικασία των αιτήσεων «προδήλου σφάλματος» για τους δασικούς χάρτες έχει προχωρήσει κανονικά. Δηλαδή εξετάζονται και είτε εγκρίνονται, είτε απορρίπτονται.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας που διαπίστωσαν ότι χαρακτηρίζεται δασική η περιουσία τους με «πρόδηλο σφάλμα» της διοίκησης, να έχουν την ευκαιρία (εφόσον το κρίνουν θετικά οι υπηρεσίες) να πετύχουν τη διόρθωση, χωρίς περαιτέρω χρονοβόρες διαδικασίες. Διότι το επόμενο στάδιο η άσκηση αντίρρησης κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη, περνάει πλέον από ειδικές επιτροπές και μπορεί να κάνει χρόνια ολόκληρα να καταλήξει!
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, όχι όμως και στην Ανατολική Αττική!
Διότι στην Ανατολική Αττική, υπάρχουν λίγα άτομα στις υπηρεσίες και δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις προδήλου σφάλματος, (γιατί άραγε;), όπως πληροφορήθηκε αρμοδίως η στήλη, οπότε οι διαδικασίες έχουν φύγει από το «χρονοδιάγραμμα» και οι αιτήσεις προδήλου σφάλματος αναμένεται να περάσουν απευθείας στον... κουβά των επιτροπών αντιρρήσεων, με θετική ή αρνητική εισήγηση. Που σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες κόσμου, είτε έχουν δίκιο είτε άδικο, θα ξεμπερδέψουν μετά από μερικά χρόνια, ακόμη κι αν το σφάλμα της διοίκησης είναι «πρόδηλο».
Το πως βγήκαν τόσο σφιχτά χρονοδιαγράμματα από την διοίκηση, για την Ανατολική Αττική, όταν η ίδια όφειλε να γνωρίζει πως δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό, για να τα τηρήσει, ουδείς μας το απάντησε. Αυτό που μάθαμε όμως, είναι ότι «γίνεται προσπάθεια» από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να λυθούν «νομικά και τεχνικά» θέματα, ώστε οι δηλώσεις προδήλου σφάλματος που θα πάρουν θετική εισήγηση να μην πάνε στις επιτροπές, όπου θα περάσουν μερικά... χρόνια, αλλά να γίνονται αποδεκτές από τη διοίκηση και να περνούν στη συνέχεια οι σχετικές διορθώσεις στους δασικούς χάρτες.
Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια θα πετύχει, κι αυτό πρέπει να ελπίζει και η κυβέρνηση. Διότι στην Ανατολική Αττική έχει μεγάλο πυρήνα ψηφοφόρων, που μόνο στη σκέψη ότι η περιουσία τους μπορεί να παγώσει επί χρόνια, διότι «ξέφυγαν τα χρονοδιαγράμματα» με υπαιτιότητα των υπηρεσιών, κι εκείνων που τα κατάρτισαν... ανατριχιάζουν.
Με την περιουσία των ψηφοφόρων, σε περίοδο εκλογών, δεν παίζουν. Το ξέρουν μέχρι και τα... παιδιά αυτό!
ΥΓ: Ενδεικτικό το ότι ενώ οι διαδικασίες για την εξέταση των δηλώσεων προδήλου σφάλματος, κάθε άλλο παρά έχουν ολοκληρωθεί, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης αντίρρησης, σε μια από τις περιοχές, λήγει τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου. Που σημαίνει επίσης ότι όποιος θέλει να είναι πλήρως καλυμμένος, (για τη περίπτωση να γίνει κάποιο... λαθάκι από τις υπηρεσίες) θα πρέπει να πληρώσει το παράβολο και να κάνει την αίτηση, χωρίς να ξέρει τι έχει γίνει με την αίτηση πρόδηλου σφάλματος που έχει ήδη κάνει!