ΒΟΤΚΑ: Από τα πρώτα προϊόντα στα οποία επιβλήθηκε μποϊκοτάζ από τους Δυτικούς ήταν το δημοφιλές ποτό, παρότι δεν παράγεται αποκλειστικά στη Ρωσία.
Για παράδειγμα, η Stolichnaya ανήκει σε δύο διαφορετικές εταιρείες, μία με έδρα τη Ρωσία και μία με έδρα το Λουξεμβούργο. Η «δυτική» Stolichnaya παράγεται από το 2000 στη Λετονία, ανήκει στη Stoli Group, θυγατρική της SPI Group, είναι συμφερόντων του γεννημένου στη Ρωσία επιχειρηματία Γιούρι Σέφλερ και στις 4 Μαρτίου άλλαξε το όνομά της σε Stoli.
Η Stoli ανακοίνωσε προ ημερών ότι κυκλοφορεί ένα μπουκάλι περιορισμένης έκδοσης για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Όλα τα έσοδα από αυτό θα διατεθούν στη μη κερδοσκοπική World Central Kitchen, που προσφέρει γεύματα σε Ουκρανούς πρόσφυγες.
Το λες και marketing του πολέμου.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε τα τελευταία 24ωρα σε ό,τι αφορά την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια χθες σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 252 ευρώ η μεγαβατώρα. Σήμερα έχασε το… χρυσό από την Ιταλία, καθώς στη γειτονική χώρα θα πληρώσουν τρία λεπτά λιγότερο: 239,49 ευρώ εμείς, 239,52 οι Ιταλοί.
Με αυτά και αυτά ο μήνας οδεύει προς το τέλος του και η Ελλάδα φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά την ακριβότερη τιμή ρεύματος, με μέσο όσο 240,62 ευρώ, πίσω μόνο πάλι από την Ιταλία.
Ποσά όπως τα 178,87 ευρώ της Γερμανίας τα βλέπουμε με το κιάλι…
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Σαν τη μέρα της μαρμότας βλέπει η στήλη να εξελίσσεται η πρόσκληση της ΡΑΕ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από προμηθευτές να αναλάβουν για τα δύο επόμενα χρόνια την Καθολική Υπηρεσία.
Μέχρι τα τέλη Μαΐου έχουν προθεσμία να δηλώσουν συμμετοχή, αλλά κοινό μυστικό είναι ότι η διαδικασία θα κηρυχθεί άγονη όπως και το 2020, για να έρθει μετά η υπουργική απόφαση που θα υποχρεώσει τους πέντε πρώτους προμηθευτές σε μερίδια αγοράς να προσφέρουν και υπηρεσίες Καθολικής Υπηρεσίας, όπως, δηλαδή, συνέβη το 2020.
Θα είναι οι ίδιοι, αφού τα μερίδια δεν έχουν μεταβληθεί: ΔΕΗ, Protergia, ΗΡΩΝ, Elpedison και NRG.
Η στήλη δεν θα κουραστεί να το επαναλαμβάνει: Αν δεν διορθωθούν τα κακώς κείμενα της Καθολικής Υπηρεσίας ώστε να λειτουργεί όπως στα ευρωπαϊκά κράτη, θα ζήσουμε πολλές μέρες της μαρμότας.
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Με επισπεύδουσα τη CEPAL και υπεύθυνη για την προώθηση της διαδικασίας την εταιρεία ΔΑΝΟΣ, βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 5 Μαΐου το Kandia Castle Hotel Resort & Thalasso, που βρίσκεται στο Ναύπλιο.
Πρόκειται για νεόδμητο ξενοδοχείο (λειτουργεί μόλις μια 12ετία), συνολικού εκμεταλλεύσιμου εμβαδού 14.825 τ.μ., κτισμένο σε παραθαλάσσιο οικόπεδο επιφανείας 31.536,48τ.μ. στην παραλία της Κάντιας, το οποίο ανήκει στον οφειλέτη Κ. Μάρκου ΑΕ.
Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 9,75 εκατ. ευρώ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους παίκτες της αγοράς για την απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου.