Στις 23 Ιουλίου είχαμε δημοσιεύσει το σχόλιο «η Unibios και το στοίχημα της ΑΜΚ», στο οποίο παραθέταμε τα δεδομένα της αύξησης κεφαλαίου, τη μεγάλη διάχυση ποσοστού που θα υποστούν όσοι μέτοχοι μειοψηφίας δεν συμμετάσχουν, αλλά και την ανάγκη που έχει η εταιρεία από τη συμμετοχή των μικροεπενδυτών στην έκδοση.
Φίλος της στήλης, έμπειρος στα χρηματιστηριακά πράγματα, χωρίς να διαφωνεί με το περιεχόμενο του σχολίου του «Χαμ» και χωρίς να παραγνωρίζει τους κινδύνους κάθε επένδυσης (και της συγκεκριμένης), θέλησε να διατυπώσει μερικά πλεονεκτήματα που πιστεύει ότι διαθέτει η Unibios και τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνεκτιμήσουν οι επενδυτές, αξιολογώντας το εάν και κατά πόσο θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ.
Πρώτον, πρόκειται για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο συστημάτων επεξεργασίας νερού, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πιο επίκαιρους παγκοσμίως (αειφόρος ανάπτυξη, αντιμετώπιση ερημοποίησης που φέρνει η υπερθέρμανση, αλλά και ο νησιωτικός χαρακτήρας της Ελλάδας).
Στον «ζεστό» αυτό κλάδο, η Unibios έχει διεθνοποιημένη παρουσία και πολύ σημαντική τεχνογνωσία (π.χ. χρηματοδοτείται και από το πρόγραμμα Innovfin της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαθέτει κατά προτεραιότητα κεφάλαια για να ενισχύσει τους Innovators στη Γηραιά Ήπειρο).
Δεύτερον, κατά τα τελευταία χρόνια η εισηγμένη έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις (βλέπε στοιχεία παρατιθέμενου πίνακα) και άρα έχει βάσιμες ελπίδες επιστροφής στην κερδοφορία, ιδίως σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα και για τόνωση των επενδύσεων (οι πελάτες της είναι δήμοι, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, βιομηχανίες και ιδιώτες) και
τρίτον, ακόμη και μετά από μια ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη της υλοποιούμενης ΑΜΚ, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο ταμπλό του ΧΑ θα υπολείπεται των 6 εκατ. ευρώ.
ΥΓ: Οι επενδυτές θα κρίνουν, θα συνεκτιμήσουν και θα λάβουν τις αποφάσεις τους.