ΕΛΠΕ: Στα κείμενα των αποφάσεων του Eurogroup είναι στραμμένο αυτήν την περίοδο των ενδιαφέρον του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, αλλά και στην τελική φάση του διαγωνισμού αποκρατικοποίησης του 66% του ΔΕΣΦΑ.
Από τις Βρυξέλλες, όπως πληροφορείται η στήλη, τα ΕΛ.ΠΕ αναμένουν την επιβεβαίωση της πρόσφατης απόφασης του ΚΥΣΟΙΠ σύμφωνα με την οποία η περαιτέρω αποκρατικοποίηση μετατίθεται για το μέλλον.
Σε ό,τι αφορά τον ΔΕΣΦΑ, η προσοχή έχει εστιαστεί στην 16η Φεβρουαρίου, την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές.
Ως γνωστόν το 35% του ποσοστού που πωλείται ανήκει στον πετρελαϊκό όμιλο, και όπως έχει διαμηνύσει η διοίκηση του, η προσφορά τιμήματος κάτω των 400 εκατ. ευρώ δεν είναι αποδεκτή...
ΙΑΣΩ: Προς διευθέτηση οδεύει, όπως όλα δείχνουν, το θέμα των αντιδράσεων ιατρών-μετόχων μειοψηφίας στο deal πώλησης της Ιασώ General στη CVC Capital.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναλυτικής ενημέρωσης από πλευράς διοίκησης της Ιασώ για την αναγκαιότητα και τα οφέλη της πώλησης δεν υπήρξαν αντιδράσεις.
Με δεδομένο, δε, ότι η συνέλευση αναβλήθηκε, στις 9 Φεβρουαρίου οι παριστάμενοι χθες μέτοχοι θα κληθούν να ψηφίσουν, με βάση τη χθεσινή ενημέρωση.
ΝΕΧΑΝS HELLAS: Στο 1,42 ευρώ έκλεισε χθες η μετοχή της Nexans Hellas, βρισκόμενη κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις ψηλότερα από την τιμή διάθεσης των νέων τίτλων (1,24 ευρώ) της αύξησης κεφαλαίου που είχε λάβει χώρα στις αρχές του 2016 και στην οποία πολλοί μέτοχοι μειοψηφίας δεν είχαν συμμετάσχει.
Αν αυξηθούν τελικά οι επενδύσεις στην Ελλάδα κατά τα επόμενα χρόνια (όπως είναι άλλωστε και ο στόχος προκειμένου η οικονομία να βγει από την κρίση) τότε η εταιρεία θα συγκαταλέγεται στις ευνοημένες εταιρείες.
Από φέτος επίσης αναμένονται τα πρώτα οφέλη από τη λειτουργία της νέας γραμμής παραγωγής καλωδίων μεσαίας τάσης.