Στην προσεχή, επεισοδιακή όπως προβλέπουν αρκετοί, γενική συνέλευση του ΟΛΠ, που πραγματοποιείται το Σάββατο (τυχαίο;) 13 Ιουνίου ο βασικός μέτοχος του οργανισμού δεν πρόκειται να πανηγυρίσει για τα αποτελέσματα του 2014 και κυρίως για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2015.
Γιατί γίνεται Σάββατο η συνέλευση; Αφού ούτως ή άλλως η προβλήτα Ι, που διαχειρίζεται ο OΛΠ υπολειτουργεί, όπως παραδέχεται και η διοίκηση. Συνεπώς πολλή δουλειά τις καθημερινές δεν υπάρχει!
Στη λιτή ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου (σε αντίθεση με τα πολυσέλιδα δελτία τύπου για κάθε δραστηριότητα της διοίκησης) δεν αναφέρεται τίποτα για την οριστική αποχώρηση του ναυτιλιακού ομίλου MSC που στήριξε το εμπορευματικό του Πειραιά στα πέτρινα χρόνια.
Ούτε αναφέρεται πως από την προβλήτα Ι (τη μοναδική που παραμένει υπό τη διαχείριση του OΛΠ καθώς οι άλλες δύο παραχωρήθηκαν στην Cosco) ο οργανισμός είχε στο τρίμηνο έσοδα 3,75 εκατ. ευρώ και έξοδα 8,4 εκατ. ευρώ! Στο λιμάνι υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη προβλήτα κατασκευάστηκε πάνω σε ένα βυθισμένο πλοίο το οποίο τώρα συνθλίβεται από το βάρος του μπετόν.
Στη συγκεκριμένη συνέλευση η απερχόμενη διοίκηση του OΛΠ θα έχει πάντως τη στήριξη του προσωπικού. Πολλοί ψάχνουν να βρουν τους λόγους για τους οποίους ο Γ. Ανωμερίτης έχει την εύνοια του ισχυρού συνδικαλιστικού σωματείου. Μια ματιά στο κόστος μισθοδοσίας κατά το πρώτο τρίμηνο ίσως προσφέρει μια εξήγηση: Με έσοδα 21 εκατ. ευρώ, το κόστος μισθοδοσίας των 1.146 υπαλλήλων του OΛΠ ανήλθε σε 13 εκατ. ευρώ, δηλαδή περί τα 3.787 ευρώ ανά υπάλληλο (μικτά).
Ζημιογόνες ήταν στο πρώτο τρίμηνο (καθώς τώρα αρχίζει η τουριστική περίοδος) και οι δραστηριότητες της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας. Τα μικρά κέρδη, των 726.000 ευρώ, που ανακοίνωσε ο OΛΠ για το πρώτο τρίμηνο συνδέονται αποκλειστικά με τα έσοδα από την παραχώρηση στην Cosco τα οποία ανήλθαν σε 9,5 εκατ. ευρώ.