Τελικά, μάλλον δεν γίνεται αλλιώς. Γύρω από την ΕΡΤ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, γεννιούνται δουλειές. Ακόμα και όταν μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης και ριζικής αναδιάρθρωσης, όπως τουλάχιστον ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.
Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την πρόνοια στην υπουργική απόφαση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση η οποία προβλέπει ότι ο ειδικός διαχειριστής έχει το δικαίωμα, έστω και με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να αναθέτει σε δικηγόρους και εταιρείες τη νομική υποστήριξη και εκπροσώπηση του Δημοσίου.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην υπουργική απόφαση για την ΕΡΤ, «ο ειδικός διαχειριστής αναθέτει, έπειτα από σύμφωνη γνώμη του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε δικηγόρους ή δικηγορικές εταιρείες της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, τη δικαστική υποστήριξη και εκπροσώπηση του Δημοσίου στις πάσης φύσεως δίκες που αφορούν σε στοιχεία του ενεργητικού και παθητικού που μεταβιβάζονται ή αφορούν διαφορές που γεννώνται λόγω της καταργήσεως της ΕΡΤ και των θυγατρικών της. Η λήξη της ειδικής διαχείρισης δεν συνεπάγεται τη λύση της έμμισθης εντολής».
Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί χρειάζεται επιπλέον υποστήριξη το Δημόσιο από ιδιώτες. Το ρόλο αυτό έχει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο θεσμικά έχει την αρμοδιότητα να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Δημοσίου σε ανάλογες περιπτώσεις.
Περιμένουν κάποιο μπαράζ νομικών αντεγκλήσεων και καλούν σε ενισχύσεις ή κάτι... άλλο πιο ύποπτο συμβαίνει;
Αληθεύει ότι η θητεία του προέδρου τελειώνει σύντομα;