Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 5 2006

Μια ”ζωντανή κάλυψη” που μας κάνει περήφανους

Ορισμένες φορές, ελπίζουμε όχι συχνά, υποπίτουμε κι εμείς στο ολίσθημα να ”ευλογούμε” τα… γένια μας.

Πώς να μη μοιραστούμε όμως μαζί σας το γεγονός ότι την περασμένη Πέμπτη περίπου 4.500 άτομα, από την Ελλάδα και άλλες 14 χώρες του κόσμου (!), παρακολούθησαν ζωντανά απο την οθόνη του υπολογιστή τους τη γενική συνέλευση της Εθνικής με το video webcasting του euro2day.gr;

O αριθμός αυτός, κατά το μεγαλύτερο μέρος του προερχόμενος από την Ελλάδα, αν λάβουμε υπ’ όψιν τα γνωστά προβλήματα με τη διείσδυση των ”ευρυζωνικών γραμμών” στη χώρα μας (θέμα για το οποίο κάθε λίγο και λιγάκι μας ρίχνουν και μια κατσάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση), είναι… απίστευτος!

Μιλάμε για μια διαδικασία που κράτησε περίπου 2 1/2 ώρες και μεταδόθηκε στο σύνολό της χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση!

Η ανταπόκριση του κοινού δείχνει βέβαια την τεράστια βαρύτητα που είχε η συγκεκριμένη συνέλευση ως γεγονός, όπως και την ανάγκη επαγγελματιών και ιδιωτών να ενημερωθούν ζωντανά, την ώρα της συνεδρίασης, χωρίς να φύγουν έστω κι ένα λεπτό από το χώρο εργασίας τους.

Αυτή είναι η δύναμη της πραγματικά σύγχρονης τεχνολογίας, την οποία κάνουμε κάθε προσπάθεια να φέρουμε ολοένα και πιο κοντά σας.

Δεν μπορούμε όμως να μην κάνουμε μνεία στην ευαισθησία που έδειξε η διοίκηση της ΕΤΕ ως προς την ενημέρωση των μετόχων της με τον πιο άμεσο και πλήρη τρόπο, όχι μόνο στην πρώτη επαναληπτική συνέλευση στην οποία ουσιαστικά μίλησε μόνον ο κ. Αράπογλου, αλλά και στην ”καυτή” συνέχειά της.

Παρότι είχε λόγους να πιστεύει ότι αυτή η συνέλευση θα είναι τεταμένη, ότι θα ακουστούν διάφορες κατηγορίες, ότι ενδεχομένως θα γίνουν και κάποια μικρότερα ή μεγαλύτερα επεισόδια (ευτυχώς τα πράγματα παρέμειναν σε πολιτισμένα επίπεδα), έσπευσε να προτάξει την έγκαιρη και ισότιμη ενημέρωση όσων μετόχων δεν μπόρεσαν να παραστούν, αλλά και του ευρύτερου κοινού.

Χωρίς να φοβηθεί την πλήρη και ”αφιλτράριστη” διαφάνεια που προσφέρει η ζωντανή κάλυψη.

Υ.Γ.: Η επιτυχία του live webcasting δείχνει τη δίψα του κοινού για τέτοιες ”ιντερνετικές υπηρεσίες”, ενώ ακόμη ένα δείγμα της ζήτησης που υπάρχει για γρήγορο Ιnternet είναι και η επιτυχία της προσφοράς της FORTHnet με 117 ευρώ το... χρόνο, στην οποία, όπως μαθαίνουμε, ανταποκρίθηκαν ήδη πάνω απο 7.000 ενδιαφερόμενοι!

Αυτά για όσους λένε ότι ο Έλληνας δεν... πολυενδιαφέρεται για το Ιnternet. To μόνο πρόβλημα που δεν έχει ακόμη το Ιnternet στη χώρα μας είναι η... ζήτηση.

Οι τιμές -και μιλάμε κυρίως για τις τιμές του ΟΤΕ, στο κομμάτι που του αναλογεί σε κάθε σύνδεση- είναι το πρόβλημα που μειώνει την εκδήλωση της ζήτησης.

Υ.Γ.2: Μια και είπαμε για τη FORTHnet, να σημειώσουμε ότι πράγματι η εταιρία σκέφτεται να δημιουργήσει δίκτυο λιανικής.

Ωστόσο, οι σκέψεις δεν έχουν φτάσει ακόμη σε επίπεδο... απόφασης, καθώς πρέπει να βρεθεί -μεταξύ πολλών άλλων- και ποια θα είναι η γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που θα προσφέρει ένα τέτοιο δίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v