Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΕΚΤΕΡ-Δομική Κρήτης: Τα ράλι στο χρηματιστήριο και το μεγάλο στοίχημα - Τι συνδέει ΟΠΑΠ με… ΕΜΥ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Όταν στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της ΕΚΤΕΡ στις 28 Ιουλίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Αθανάσιος Σίψας είχε αναφερθεί σε προσπάθειες που θα γίνουν μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων προκειμένου η εισηγμένη να αποκτήσει το ανώτατο πτυχίο εργοληπτικής (έβδομης) τάξεως, η τιμή της μετοχής διαπραγματευόταν στα 2,15 ευρώ, ενώ την Παρασκευή 18 Αυγούστου (σε τρεις μόλις εβδομάδες) σκαρφάλωσε στα 3,15 ευρώ, κερδίζοντας 46,5%!

Το κίνητρο της ΕΚΤΕΡ για ένταξη στην ανώτερη τάξη εστιάζεται στο ότι το μεγαλύτερο τμήμα των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης αφορούν τον μονοψήφιο αριθμό των κατασκευαστικών ομίλων που διαθέτουν πτυχίο Ζ’ τάξεως.

Νέες μπίζνες για την Agrifreda του Απ. Ταμβακάκη-Ο Καρούλιας κερνάει… Τσιλιλή-Σφηνάκια για ΟΤΕ, Δομική Κρήτης

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ: Στην επέκταση του εταιρικού σκοπού προχώρησε η Agrifreda. Η βορειοελλαδίτικη βιομηχανία ήταν η τρίτη εταιρεία στην οποία επένδυσε το EOS Hellenic Renaissance Fund, το οποίο διαχειρίζεται η EOS Capital Partners με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη (φωτ.). Η επένδυση έγινε το φθινόπωρο του 2020, αφορούσε σε μειοψηφικό ποσοστό, και έφτασε τα 15 εκατ. ευρώ.

Η Agrifreda επεκτείνεται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα. Δεν είναι βέβαια ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που αποφάσισε να επενδύσει σε ΑΠΕ.

Τι περιμένει η αγορά από την Interamerican-Apollo: «Χρυσάφι» 515 εκατ. από Αστηρ Παλάς-Η κινέζικη συνταγή για τα προβλήματα!

INTERAMERICAN ΖΩΗΣ: Το επιχειρηματικό πλάνο του ομίλου, για την τριετία 2023-25, το οποίο τίθεται προς έγκριση στην τακτική γενική συνέλευση της 8ης Σεπτεμβρίου, αναμένει η αγορά, μετά την απόφαση σημαντικής αναδιάρθρωσης, με συγχώνευση των Interamerican Ζωής- Interamerican Ζημιών- Ορίζων.

Η συγχώνευση που προωθεί η διοίκηση υπό τον Γιάννη Καντώρο (φωτ.) αποσκοπεί στην ανάπτυξη πολυκαναλικής προσέγγισης σε διανομή και προσφορά προϊόντων και βεβαίως στην ανάπτυξη οικονομιών κλίμακος και συνεργειών.

Οι BRICS, το ενιαίο νόμισμα και τα πυρά του… Νονού-Contract: Από την Καβάλα στο ΧΑΚ-Σφηνάκια για CNL Capital, ΕΚΤΕΡ

BRICS: Η ανακοίνωση ότι οι χώρες που συγκροτούν το μπλοκ εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν ένα κοινό νόμισμα ως «αντίδοτο» σε πιθανές κυρώσεις, όπως αυτές που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση.

Υπάρχει κάποιος, όμως, που όχι μόνο δεν εντυπωσιάστηκε, αλλά έσπευσε να «υποβαθμίσει» ακόμα και την ιδέα. Δεν είναι άλλος από τον «νονό» των «BRIC», τον Jim O’Neill (φωτ.), τον άνθρωπο δηλαδή που το 2001 «βάφτισε» την ομάδα που τότε αποτελούσαν Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και στην οποία προστέθηκε το 2010 η Σαουδική Αραβία (σ.σ. με αποτέλεσμα έκτοτε να προστεθεί και το «S»)

Μοιράζει εγγυήσεις στις τράπεζες ο όμιλος Φάις-CVC: Βρέχει εκατομμύρια στην υγεία-Οι παχύσαρκοι και το κινέζικο copy–paste

ΟΜΙΛΟΣ ΦΑΙΣ: Σωρεία εγγυήσεων υπέρ τραπεζών και προς υποστήριξη των θυγατρικών του παραχώρησε ο όμιλος Φάις (φωτ. ο Σάμι Φάις) το α’ τετράμηνο της χρονιάς (σ.σ. η holding του ομίλου), προκειμένου εκείνες να ανανεώσουν γραμμές χρηματοδότησης ή να λάβουν νέα κεφάλαια κίνησης. Η απόφαση αφορούσε τόσο την Καλογήρου όσο και θυγατρικές αθλητικών (Sportwind, Unlimited, SLF κ.τλ.)

Οι εγγυήσεις ξεπερνούν αθροιστικά τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις καλύπτουν και «επαναβεβαιώνουν» προηγούμενες δεσμεύσεις του ομίλου έναντι δανειακών συμβάσεων των θυγατρικών του προς τις τράπεζες (Alpha και Attica).

v