Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΑΔΜΗΕ: «Σωσίβιο» για τον EuroAsia Interconnector - Πώς έγινε... ραντιέρης η Aegean - Tips για Φουρλή, ΕΚΤΕΡ, Noval

AEGEAN: «Ραντιέρης» έγινε η εταιρεία του Ευτύχη Βασιλάκη (φωτό) καθώς στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου προχώρησε σε αγορές ομολόγων, συνολικής αξίας 154,5 εκατ. ευρώ, κάνοντας χρήση του υψηλού της ταμείου (726 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα στις 30/6). Κατά το ίδιο διάστημα, εισέπραξε 39,7 εκατ. ευρώ από αποπληρωμές χρεωστικών τίτλων.

Ο όμιλος παρήγαγε στο εξάμηνο λειτουργικές ταμειακές ροές 341,4 εκατ. ευρώ. Μετά τις αγορές ενσώματων παγίων στοιχείων (σ.σ. μεταξύ αυτών και η πληρωμή τοις μετρητοίς για ένα αεροσκάφος), τις προκαταβολές για νέα αεροσκάφη, τις πληρωμές και αποπληρωμές δανείων και μισθώσεων, περίσσεψαν 145 εκατ. ευρώ.

Αττική Οδός: Τα δύο... παραλειπόμενα - Γιατί πρεσάρονται οι τραπεζικές μετοχές - Ο ανασχηματισμός, ο Βαρβιτσιώτης και ο Κικίλιας

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τα φώτα της δημοσιότητας -δικαιωματικά- έπεσαν στον όμιλο του Γιώργου Περιστέρη (φωτ.), που υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό.

Το ταμπλό για τη μετοχή επιφύλαξε συγκινήσεις, με τη διακύμανση να ξεπερνά το 10%. Στο πρώτο κομμάτι της συνεδρίασης και καθώς κυκλοφορούσαν οι πληροφορίες για την επικράτησή της, βρέθηκε να ανεβαίνει έως τα 13,32 ευρώ (+3,58%). Στη συνέχεια και ενώ βάραινε το κλίμα ευρύτερα στην αγορά, πέρασε σε αρνητικό έδαφος και έκανε χαμηλό στα 12 ευρώ (-6,69%). Κλείσιμο στα 12,48 ευρώ ή σχεδόν 3% χαμηλότερα.

Νέες μπίζνες από Βασιλάκη-Κωνσταντακόπουλο *Πόσες μετοχές εκδίδει η Optima Bank *Σφηνάκια για Quest, Jumbo

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΙ: Μια νέα μικτή εταιρεία, αυτή τη φορά στον τομέα των ΑΠΕ, συνέστησαν οι οικογένειες Ευτ. Βασιλάκη (φωτ.) των Aegean και Autohellas και Κωνσταντακόπουλου (ΤΕΜΕΣ, Costamare).

Πρόκειται για την ΕΙΛΕΣΙΟΝ Ενεργειακή, την οποία ίδρυσε η ΤΕΜΕΣ τον Φεβρουάριο του 2022. Μερικούς μήνες μετά, τον Αύγουστο του 2022, εισήλθαν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας η Autοhellas και οι Masdar CES Europe BV και TAALERI DEVELOPMENT Holdings. Πλέον όλοι οι παραπάνω μέτοχοι κατέχουν 25% έκαστος.

Ποιοι θα τραβήξουν ρευστότητα από το ΧΑ - Bets σε Aegean & Quest πριν τα 6μηνα - Wall Street: Το bullying και το τελεσίγραφο

QUEST: Τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των blue chips του FT 25 κατέγραψε εχθές η μετοχή, κλείνοντας στα υψηλά ημέρας των 6,49 ευρώ (+1,89%), λίγο πριν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξαμήνου με το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

Η εταιρεία εμφάνισε σημαντική άνοδο σε πωλήσεις και EBITDA, με τη διοίκηση να αναμένει αύξηση στα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη και στο σύνολο της φετινής χρήσης.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία του Θεοδ. Φέσσα (φωτ.) συμμετέχει και στη διαγωνιστική διαδικασία για την Κωτσόβολος, έχοντας υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά.

Γιατί έρχεται Αθήνα ο Prem Watsa - Παιχνίδι υπομονής από ΛΑΜΨΑ - Σφηνάκια για Autohellas και Trade Estates

PREM WATSA: Στην Αθήνα θα βρεθεί τον επόμενο μήνα το αφεντικό της Fairfax. Ο Ινδοκαναδός επενδυτής επισκέπτεται τη χώρα μας κάθε χρόνο καθώς έχει μεγάλες επενδύσεις, που ξεκινούν από τις τράπεζες και επεκτείνονται σε ακίνητα και λιανεμπόριο.

Ο μεγαλομέτοχος της Eurobank θα έρθει σε μια ιδιαίτερα κομβική περίοδο για την τράπεζα καθώς αναμένεται να έχει απογαλακτιστεί από το ΤΧΣ και θα έχει αναλάβει τα ηνία της Ελληνικής Τράπεζας Κύπρου.

Ο κ. Γουάτσα θα συναντηθεί με υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και τις διοικήσεις των εταιρειών στις οποίες έχει επενδύσει.

v