Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
To δράμα της Eφης Αχτσιόγλου, ο Φίλης και ο «σβηστός» Ανδρουλάκης - Σφηνάκια για Alpha Bank, Ideal, Profile, Intrakat

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Εξαιρετικό, λέει, το κλίμα στη συνάντηση με τον Στέφανο (ένας είναι ο Στέφανος πλέον), αλλά η Έφη Αχτσιόγλου δεν έχει «ενέργεια» για να αναλάβει θέση, πλην αυτή της «βουλεύτριας» (μεταξύ μας, πολύ κακόηχη αυτή η λέξη θυμίζει τη «μαλλιαρή» που λέγαμε παλιότερα, για την πιο βάρβαρη εκδοχή της καθομιλουμένης).

Επειδή όμως εάν είχε εκλεγεί πρόεδρος, η αγαπητή Έφη (Αχτσιόγλου, για να μη θεωρήσει ότι την υποτιμούμε) μάλλον δεν θα έλεγε τα ίδια, εικάζουμε ότι αυτό που της στερεί ενέργεια είναι το δράμα της μετατροπής μιας βέβαιης νίκης σε αναπάντεχη -αλλά πεντακάθαρη- ήττα, με όρους που προφανώς κλόνισαν ανεπανόρθωτα αριστερά θέσφατα δεκαετιών για την ίδια.

Εpsilon Net: Οι νέοι ορκωτοί, η ΕΤΕ και η ανακοίνωση 6μήνου - Οι… εξωτικές δουλειές της Profile - Αγιες μπίζνες για την ΑΒ

EPSILON NET: Συνεχίστηκε και χθες το… δράμα για τη μετοχή της εταιρείας του Γιάννη Μίχου (φωτ.). Κλείσιμο στα 8,2 ευρώ (-7,87%) με χαμηλό ημέρας στα 6,97 ευρώ ή -21,69%. Μετά τα όσα συνέβησαν με τους λογιστικούς χειρισμούς στα stock options και την κατρακύλα της μετοχής (που χάνει πλέον σχεδόν το 30% της αξίας της, έχοντας πέσει χθες στα 440 εκατ. κεφαλαιοποίησης), φαίνεται ότι στην εταιρεία κατάλαβαν πως το «συγγνώμη, λάθος» δεν αρκεί και κάτι πρέπει να αλλάξει.

Διότι μαθαίνουμε πως προσανατολίζονται στην αλλαγή ορκωτών ελεγκτών προκειμένου να προσληφθεί κάποια από τις «Big-4» ελεγκτικές, ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία. Μήπως θα ακολουθήσουν και εσωτερικές αλλαγές;

Η «Καθημερινή» βρήκε τo... mojo του Κασσελάκη - Στατιστικά που «πονάνε» στο ΧΑ - Σφηνάκια για Logismos, Ελτον

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Οι περισσότεροι έχουν μεγάλη περιέργεια για το ποιος είναι «πραγματικά» ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ποια είναι αυτά τα χαρίσματα, το «Mojo» που λένε και οι Αμερικανοί, που προσέφερε τέτοια αποδοχή και πλειοψηφία σε έναν ανοικτά ομοφυλόφιλο νέο πολιτικό, ακόμη και σε επαρχιακές περιοχές που δεν φημίζονται για τον «νεωτερισμό» τους.

Μέχρι στιγμής, την πληρέστερη απάντηση την έδωσε ο συνάδελφος Δημήτρης Ρηγόπουλος στην «Καθημερινή», ο οποίος ακολούθησε τον Στέφανο σε επίσκεψη στη Χαλκίδα και μίλησε για ώρα μαζί του.

Ο Μυτιληναίος και η «μεγάλη κουβέντα» - Eurobank: Η διαδικασία για το 1,4% - Σφηνάκια για όμιλο ΓΕΚ, Φουρλή, ΕΚΤΕΡ

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πραγματικά «μεγάλη κουβέντα» είχε πει ο πρόεδρος του ομίλου Ευάγγελος Mυτιληναίος, όταν επισήμανε πως «πρέπει να εξηγηθεί στους πολίτες το κόστος της πράσινης μετάβασης» σε συνέντευξή του με τον ίδιο τίτλο στο Business Review του Εuro2day.gr με τους New York Times, τον Δεκέμβριο του 2021.

Διότι το θέμα του κόστους που καλούνται να επωμιστούν οι πολίτες (και οι προϋπολογισμοί), στο εξωτερικό έχει αρχίσει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ αναγκάστηκε σε αναδίπλωση σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί, ενώ οι Γερμανοί αντιδρούν έντονα στην αντικατάσταση της θέρμανσης των σπιτιών τους από αντλίες θερμότητας, για λόγους κόστους.

Π. Μαρινάκης: Οι φόροι και η στρουθοκάμηλος *ΕΠΣΙΛ-ΑΛΜΥ: Συνέχεια στον… κατήφορο *Οι αγορές Jumbo και το μέρισμα Optima

ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Εκπληξη προκάλεσε στη στήλη μια αναφορά χθες του κυβερνητικού εκπροσώπου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα ακούτε για φόρους. Θα ακούτε -όποτε η οικονομία το επιτρέπει- για μειώσεις και καταργήσεις», δήλωσε, για να συνεχίσει καταγράφοντας τις θέσεις της κυβέρνησης για το θέμα της φοροδιαφυγής.

Μόλις πριν μια εβδομάδα ωστόσο, από το βήμα της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αύξηση του φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία, με στόχο την είσπραξη επιπλέον 300 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, στα σπίτια που ενοικιάζονται με τη μέθοδο του Airbnb επιβλήθηκε (μεταξύ άλλων) φόρος διαμονής.

v