Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νέο ντιλ ψήνει η EOS στην Ελλάδα-Οι startup, το ράλι και ο πήχης-Τηλεργασία: Πέφτει το «κάστρο» της Apple;

doValue-EOS. Ένα ακόμη deal ετοιμάζεται να κλείσει η γερμανική EOS. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή σύμβασης αγοραπωλησίας (SPA) για χαρτοφυλάκιο ανεξασφάλιστων δανείων συνολικής απαίτησης 1 δισ. ευρώ, που έχει βγάλει προς πώληση το SPV της τιτλοποίησης Frontier που το διαχειρίζεται η doValue.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η EOS είναι -εκ των- φαβορί για να αγοράσει το χαρτοφυλάκιο ανεξασφάλιστων απαιτήσεων Souk.

 

STARTUPS. To 2021 αποδείχθηκε πολύ καλή χρονιά για τις ελληνικές startups αφού κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ από ξένους και εγχώριους επενδυτές. Το ποσό είναι υπετριπλάσιο από αυτό που συγκέντρωσαν το 2020 και δεκαπλάσιο από αυτό που είχαν συγκεντρώσει προ 5ετίας.

Ενέργεια: Ακριβό σπορ η στήριξη το Σεπτέμβριο-Εστειλαν σήμα οι επιχειρήσεις για την ανάπτυξη-Tips για την ΓΣ της Performance

ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ. Τρίτη-Τετάρτη αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου Ενέργειας αναφορικά με το ύψος των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού τον Σεπτέμβριο. Οι τιμές από τους παρόχους θα πρέπει να αναρτηθούν το Σάββατο, αν και λόγω ημέρας μπορεί οι ανακοινώσεις να γίνουν Δευτέρα.

Πηγές οι οποίες ρωτήθηκαν σχετικά με το ύψος των επιδοτήσεων κράτησαν κλειστά χαρτιά αναγνωρίζοντας πάντως πως θα είναι υψηλότερες σε σχέση με τον Αύγουστο.

Το υπουργείο Οικονομικών πάντως ετοιμάζεται να «τσοντάρει» μέσω του κρατικού προϋπολογισμού αρκετά περισσότερα από τα 200 εκατ. ευρώ του Αυγούστου με την ελπίδα ότι δεν θα δείξει το «κοντέρ»... 300 (εκατομμύρια).

Νέες περιπέτειες για οικογένεια Μαρινόπουλου -Από το Μάννα στα... ξενοδοχεία -Σφηνάκια για Hilton, ΓΕΚΤέρνα και Χαλυβουργική

IONIKH ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ (HILTON). Σε αύξηση κεφαλαίου προχώρησε η πρώην εισηγμένη Ιονική Ξενοδοχειακή, η οποία τρέχει το έργο ανακαίνισης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με ταυτόχρονη μετατροπή μέρους του σε 50 πολυτελείς κατοικίες.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της 6ης Ιουνίου αποφάσισε αύξηση κεφαλαίου, με την έκδοση 6.579.000 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,52 ευρώ έκαστη. Το ονομαστικό κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 10 εκατ. ευρώ.

Οι προκρατήσεις της εταιρείας για τις κατοικίες ακούγεται ότι διενεργήθηκαν σε τιμές που ξεπέρασαν τις 20 χιλ. ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ideal: Tips από τη δημόσια πρόταση στην Byte-Επιπλέον τετραγωνικά για Πειραιώς στο Ελληνικό

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κρατικού fund στον κόσμο, με ενεργητικό ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων προειδοποίησε τους επενδυτές ότι έρχονται δύσκολα χρόνια.

“Οι αγορές δεν υποχωρούν σε ευθεία γραμμή, φοβάμαι ότι έρχεται δύσκολη περίοδος”, δήλωσε ο CEO του πετρελαϊκού κρατικού fund της Νορβηγίας, Nicolai Tangen. “Υπάρχει κίνδυνος να μην έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα”.

Το fund απώλεσε το 14,4% του ενεργητικού του ή 174 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο, λόγω του ξεπουλήματος σε όλους τους επενδυτικούς τομείς πλην της ενέργειας. «Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές οπότε πρέπει να αντέχουμε τέτοιες απώλειες. Το εντελώς ασυνήθιστο αυτή τη φορά είναι ότι χάσαμε κεφάλαια τόσο από μετοχές όσο και από ομόλογα», σημείωσε.

Τα ντεσού του ντιλ που ψήνουν ΔΕΗ-Κοπελούζος-Ενα τριήμερο δεν… μας σώζει-Tips για Μοτοδυναμική

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ. Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά συνολικά 10.300 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 9.370 οθόνες θέλουν να αγοράσουν τα υπουργεία Άμυνας, Ναυτιλίας, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Εργασίας.

Η εκτιμώμενη αξία είναι 9,89 εκατ. ευρώ, χωρίς τον ΦΠΑ, ο δε διαγωνισμός προβλέπει τη σύναψη συμφωνίας - πλαίσιο.

Προσφορές αναμένονται στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ η αποσφράγιση θα γίνει την 26η Σεπτεμβρίου.

 

ΔΕH. Στην απόφαση να συμπράξει με ιδιώτη επενδυτή για την κατασκευή νέας μονάδας φυσικού αερίου προσανατολίζεται η ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, που δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά ούτε διαψεύστηκαν, πρόκειται για τον όμιλο Κοπελούζου, που έχει στα σκαριά επένδυση για μονάδα στην ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να λειτουργήσει συνδυαστικά με το FSRU το οποίο σχεδιάζεται να γίνει ανοιχτά του λιμένος της ακριτικής πόλης.

v