Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αρχισε το… ματς για το Solar - Το Skyline βάζει φωτιά στην κτηματαγορά - Οι εισηγμένες καλούνται να βρουν περισσότερες… γυναίκες

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-SOLAR: Ξεκίνησε και τυπικά ο διαγωνισμός για την πώληση των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης του χαρτοφυλακίου Solar καθώς εστάλησαν στους επενδυτές οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας.

Οι τράπεζες υπέβαλαν στις 2 Αυγούστου αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών (τιτλοποίηση επιχειρηματικών δανείων από τις συστημικές τράπεζες) για λήψη κρατικής εγγύησης επί senior notes ομολογιών ονομαστικής αξίας 320 εκατ. ευρώ. Τόσο έχουν αποτιμήσει και την έκθεσή τους στα δάνεια του παραπάνω χαρτοφυλακίου, μετά τον σχηματισμό και πρόσθετων προβλέψεων.

Ποιοι παραμένουν «ζεστοί» για τη ΛΑΡΚΟ - Η Ellinair ανοίγει πάλι φτερά - Επενδύσεις unit linked «ανεβάζουν» τη Eurolife

ΛΑΡΚΟ: Πάει για φίνις η πώλησή της καθώς σήμερα αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές από υποψήφιους επενδυτές.

Αλλαγή της ημερομηνίας δεν υπήρξε αυτή τη φορά, άλλωστε όλες οι εκκρεμότητες τακτοποιήθηκαν. Οπότε το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον στη συμμετοχή επενδυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, αναμένονται δύο προσφορές, από την ιρλανδική Commodity & Mining Insight Ireland Ltd και την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AD Holdings AG.

Το ενδιαφέρον της Mytilineos φέρεται να έχει ατονήσει. Να θυμίσουμε αυτό που έγραψε το Euro2day.gr, ότι η ιρλανδική εταιρεία ήταν αυτή που ζήτησε να μετατεθεί σήμερα η ημερομηνία για τις προσφορές, για να προλάβει να έχει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή.

Ο νέος «έρωτας» του Ελληνα ραντιέρη - Η Μουζάκης, το ράλι και το μυστήριο - Γερμανία: Επιβάτης-Λιγνίτης σημειώσατε 2

COLGATE-PALMOLIVE: Ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης το επιβεβαιώσαμε και το φετινό καλοκαίρι. Ευτυχώς, όμως, έχει ακόμα βιομηχανικό αποτύπωμα και δη πολυεθνικών εταιρειών που συνεχίζουν να επενδύουν στις παραγωγικές τους εγκαταστάσεις.

Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η Colgate Palmolive Hellas ABEE. Η εταιρεία από το 2005 παράγει για λογαριασμό της Colgate Palmolive Europe Sarl εκτεταμένη σειρά υγρών καθαριστικών και απορρυπαντικών προϊόντων, απολυμαντικών, μαλακτικών και πλαστικών συσκευασιών αυτών προς διάθεση όχι μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας αλλά και στο εξωτερικό (Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική).

Ο πληθωρισμός και τα τρόφιμα χωρίς... ημερομηνία λήξης - Μεγάλη Παραίτηση: Οι εργαζόμενοι χάνουν το πάνω χέρι

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Τα νέα από… αέρος παραμένουν ενθαρρυντικά για τον ελληνικό τουρισμό καθώς η επαναφορά σε επίπεδα προ πανδημίας αποτυπώνεται στους αριθμούς.

Με βάση τα στοιχεία του Eurocontrol, η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα, μεταξύ των εξεταζόμενων κρατών, που το διάστημα από τις 17 έως τις 23 Αυγούστου κατέγραψε θετικό πρόσημο ως προς τον ημερήσιο αριθμό πτήσεων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Συγκεκριμένα, υπήρξε άνοδος 7% συγκριτικά με το 2019, όταν όλες οι άλλες χώρες σημείωσαν πτώση. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατέγραψε η Γερμανία στο -19% και ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο με -16% και η Ολλανδία στο -12%.

Προσοχή, θα βρέξει... έργα - Ο τουρισμός, το πρόβλημα και η ιδιωτική πρωτοβουλία - Ενέργεια: Νέος κουμπαράς, ίδια θύματα

 ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα φτιάξει ένα νέο «κουμπαρά» για να προστατεύσει, είπε χθες ο Κώστας Σκρέκας, τους Έλληνες από επώδυνες ενεργειακές κρίσεις, αλλά τα έσοδά του θα προέρχονται από τις… τσέπες τους!

Ο νέος μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνου, όπως ονομάστηκε, θα έχει την ευγενική… εισφορά των αυξημένων ΥΚΩ που θα πληρώνουν οι καταναλωτές στα τιμολόγια ηλεκτρισμού.

Αυτοί που θα την «πληρώσουν» περισσότερο είναι όσοι θα έχουν κατανάλωση έως 1.600 κιλοβατώρες στο 4μηνο. Σε αυτή την κατηγορία η χρέωση για τα ΥΚΩ θα ανέβει από τον Σεπτέμβριο, οπότε ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργεί ο νέος μηχανισμός, στο 1,7 λεπτά του ευρώ την κιλοβατώρα για το σύνολο της κατανάλωσης, η οποία θα εκκαθαρίζεται ανά 4μηνο. Σήμερα οι καταναλωτές πληρώνουν 0,69 λεπτά του ευρώ την κιλοβατώρα.

v