Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ενέργεια: Το πανευρωπαϊκό της Ελλάδας και ο νέος φόβος *Τράπεζα έβαλε στο μάτι τη Metlife ΑΕΔΑΚ *Από μερίσματα… πάμε καλά

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Η «απειλή» για δράση από την Κομισιόν και οι πληροφορίες για την καλή πορεία στην προσπάθεια να γεμίσουν οι αποθήκες φυσικού αερίου στην Ευρώπη βοήθησαν να αποκλιμακωθεί σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου στη Γηραιά Ηπειρο.

Ετσι, ο μήνας βγαίνει με τη μεγαβατώρα να κοστίζει σήμερα λίγο πάνω από 600 ευρώ σε Γερμανία και Ιταλία και 651 ευρώ στη Γαλλία, μειωμένη κατά 10%-15% έναντι της χθεσινής.

Καθώς όμως στις άλλες χώρες οι τιμές υποχωρούν, στην Ελλάδα, που δεν ακολούθησε τις προηγούμενες ημέρες το τρελό ράλι πάνω από τα 700 ευρώ, το κόστος αυξήθηκε: 697 ευρώ η μέση τιμή για σήμερα, η ακριβότερη σε όλη την Ευρώπη!

Cenergy: Το παγωμένο ντιλ και η έκπληξη - Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και Intercontinental

ΟΠAΠ: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις κινήθηκαν τα βασικά μεγέθη του οργανισμού, με τη Eurobank Equities να υποστηρίζει ότι είναι εφικτός ο στόχος για EBITDA άνω των 700 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρονιάς, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί ο πληθωρισμός.

Επισημαίνει δε ότι το προμέρισμα που εισηγείται το μάνατζμεντ (0,3 ευρώ) η μετοχή υπερβαίνει την πρόβλεψή της (0,2 ευρώ) και «θα πρέπει να ικανοποιήσει τους μετόχους».

Οι οποίοι μπορούν αν θέλουν να το λάβουν σε μετοχές…

 

INTERCONTINENTAL ΑΕΕΑΠ: Με discount γύρω στο 9% διαπραγματεύεται η μετοχή της εταιρείας (χρηματιστηριακή αξία 70,3 εκατ., ίδια κεφάλαια 30ης Ιουνίου 2022 77 εκατ. ευρώ) παρά το γεγονός ότι την τελευταία διετία εγγράφει αρνητικά ποσά στις αποτιμήσεις της εύλογης αξίας των ακινήτων της (σε περίοδο ανοδικής πορείας των τιμών).

Κόσμος πάει κι... έρχεται στη Lamda Development - Πέφτουν υπογραφές για ΔΕΠΑ Υποδομών - Tips για τον τουρισμό

ΕΟΤ: Για τρία χρόνια ανανεώθηκε η θητεία του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Δημήτρη Φραγκάκη, με απόφαση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Με βάση το σχετικό ΦΕΚ, η νέα θητεία του Δ. Φραγκάκη ξεκίνησε χθες. Για την Ιστορία, ο Χανιώτης γενικός γραμματέας του ΕΟΤ ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2019, λίγες ημέρες πριν από το μεγάλο «κανόνι» της Thomas Cook…

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Τίτλοι τέλους για τη ΔΕΠΑ Υποδομών. Από την 1η Σεπτεμβρίου περνά οριστικά και αμετάκλητα στην Italgas.

Ο Πάνορμος και οι ξαπλώστρες που βλέπουν τους ελέγχους… να περνούν - Τελευταίο σπριντ εμπόρων για έσοδα

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Αίσθηση προκάλεσε, αν κρίνουμε από τα σχόλια που εισέπραξε η στήλη, η προ ημερών αναφορά στην υπόθεση της γνωστής παραλίας της Μυκόνου, που αν και χαρακτηρισμένη ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους «Natura 2000» παραμένει πλημμυρισμένη με… ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση έρχεται από πολύ παλιά, από το μακρινό 2017, οπότε απασχόλησε για πρώτη φορά τη Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση βουλευτών. Τότε κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος μετά από επιτόπια επίσκεψη διαπίστωσε σωρεία παρανομιών και αυθαιρεσιών, όπως είχε γίνει γνωστό.

Νέο μοντέλο τραπεζικής από Alpha Bank - Viral λογαριασμοί πλήττουν τον τουρισμό - Η έκπληξη της Κτήμα Λαζαρίδης

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Την απορρόφηση των εργασιών της Πειραιώς Real Estate από τη νεότευκτη Piraeus Real Estate Management (PREM) ετοιμάζει η Πειραιώς. Οι δύο εταιρείες τελούν ήδη υπό τον ίδιο διευθύνοντα σύμβουλο (Δημ. Ραγιάς).

Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς «τρέχει» διαγωνισμό (project Valley) για την πώληση της PREM.

 

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε τελικά παμψηφεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης, «κατ’ απόκλιση από την εισήγηση του διοικητικού της συμβουλίου».

v