Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η ΔΕΘ, τα deals και τα… πυροτεχνήματα - Στα «μουλωχτά» η ακύρωση mega διαγωνισμού - Το ντέρμπι του ΕΒΕΑ

ΔΕΘ: Κλίμα ισχυρής οικονομίας επιδιώκεται να δημιουργηθεί, όπως όλα δείχνουν, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Εξού και κοντά στα deals, που όντως έκλεισαν ή είναι κοντά στο να κλείσουν και πρόκειται να ανακοινωθούν (Τέρνα Ενεργειακή, μεταβίβαση πακέτου μετοχών Sani-Ikos από Oaktree και Goldman Sachs σε sovereign/pension fund), προστίθενται και… πυροτεχνήματα.

Από ανακοινώσεις για μελλοντικές επενδύσεις-μαμούθ σε ακατοίκητα νησιά, ως Σαουδάραβες πρόθυμους να αγοράσουν μεγάλες, μικρές, ως και συνεταιριστικές τράπεζες. Υπάρχουν και σενάρια για κινήσεις σε μεγάλες εισηγμένες, αλλά είναι τόσο τραβηγμένα, ακόμη και ως «πυροτεχνήματα, που η στήλη δεν μπαίνει καν στον πειρασμό να τα αναφέρει.

Η κυβέρνηση ψάχνει επειγόντως… σπίτια - Ο απογαλακτισμός των ΕΛΠΕ και το «εξτραδάκι» της ΜΟΗ

ΔΕΛΤΑ-UMC: Περίπου 13 φορές τα EBITDA (γύρω στα 60-65 εκατ. ευρώ) αποτιμήθηκε η βουλγαρική θυγατρική της Δέλτα, United Milk Co, όπως πληροφορείται η στήλη.

Η συμφωνία πώλησης του 100% της United Milk στην TYRBUL S.A., μέλος του ομίλου των Ελληνικών Γαλακτοκομείων, ανακοινώθηκε χθες, χωρίς να υπάρξει αναφορά σε enterprise value και equity value.

Η UMC δεν διαθέτει σοβαρό δανεισμό.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ: Σε επαφές με servicers και τράπεζες βρίσκεται η κυβέρνηση (σ.σ. μέσω του συμβούλου EY) για να διερευνήσει το πώς μπορεί να διαμορφωθεί ένα αποτελεσματικό πλέγμα κινήτρων για φθηνή κοινωνική κατοικία, που θα απευθύνεται σε νέους εργαζόμενους με εστίαση τα νέα ζευγάρια.

Η πρώτη μπίζνα της Arena και το μονοπώλιο που σπάει - Ποιος παίζει για την ΑΜΚ της Lavipharm - Το έξτρα κέρδος Elin

ΟΜΟΛΟΓΑ: Δεκαετίες πίσω πρέπει να γυρίσουμε για να βρούμε χειρότερο μήνα από τον φετινό Αύγουστο, που έκλεισε με το ρεκόρ πληθωρισμού στην ευρωζώνη.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου έχει ανέβει περισσότερο από 0,7 ποσοστιαίες μονάδες και έφτασε στο 1,54%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το 1990. Αυτή του 2ετούς, τίτλου που είναι πιο «ευαίσθητος» στις κινήσεις των επιτοκίων, σημείωσε το μεγαλύτερο άλμα εδώ και 40 χρόνια χθες, κατά 0,04 ποσοστιαίες μονάδες στο 1,19%.

Οχι πως τα πράγματα είναι καλύτερα στη Βρετανία. Οι αποδόσεις εκεί ανέβηκαν πάνω από 1,3 ποσοστιαίες μονάδες τον Αύγουστο, στην πιο απότομη κίνηση από το 1994.

Η μεγάλη αγωνία του τραπεζίτη τον Σεπτέμβριο - Σφηνάκια για Motor Oil, ΕΛΠΕ και… Μετρό Θεσσαλονίκης

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το πρώτο συγκοινωνιακό έργο στη χώρα υπό διαχείριση ιδιώτη (πέραν των αυτοκινητοδρόμων) έχει πλέον ωριμάσει, όπως επιβεβαίωσε με χθεσινές του δηλώσεις και ο υφυπουργός Γ. Καραγιάννης

Αφορά στο Μετρό της Θεσσαλονίκης  -χρόνιο «ανέκδοτο»-, που πλέον αποκτά υπόσταση και ειδικότερα στη συντήρηση και διαχείρισή του. Ο διαγωνισμός που αναμένεται να βγει «στον αέρα» έχει ήδη λάβει την έγκριση της διυπουργικής επιτροπής, ενώ η Αττικό Μετρό θα αναλάβει την «επίβλεψη» του ιδιώτη.

Ο διαγωνισμός αφορά σε προϋπολογισμό περίπου 300 εκατ. ευρώ, ενώ ο ανάδοχος θα αναλάβει για 12 έτη τη συντήρηση των 18 σταθμών, τη λειτουργία του Μετρό και τη διαχείριση του συστήματος συλλογής κομίστρου.

To ολλανδικό μήνυμα μέσω Alpha Bank *Motor Oil: Το φορτίο στο Ιράν και τα 115 εκατ. ευρώ *Γιατί εισπράττει τώρα η ΕΥΔΑΠ

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Ξημέρωσε η μεγάλη ημέρα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, αφού σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για την εξυγίανσή τους και να διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία.

To σχέδιο, που προβλέπει άμεσες επενδύσεις 100 εκατ. δολαρίων, στοχεύει στην αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας με την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων. Μετά την ψήφισή του το νομοσχέδιο πρόκειται να πάρει το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου τον δρόμο για το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο και αναμένεται να σφραγίσει την επικύρωσή του.

v