Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Oaktree και GSAM αποχαιρετούν το Sani-Ikos *Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ επιμένει… αιολικά *Ωρα της αλήθειας για ΛΑΡΚΟ

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ: Οι φρέσκες κατεψυγμένες τροφές και αυτές που συντηρούνται στο ψυγείο γίνονται τάση στην αγορά σκυλοτροφών ενώ σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης διαφαίνονται στην αγορά γατοτροφών.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας της Simmons Pet Food (simmonspetfood.com), με έδρα το Siloam Springs του Αρκάνσας. Πρόκειται για κορυφαία σε πωλήσεις αμερικανική εταιρεία παραγωγής προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, που πρόσφατα ανακοίνωσε στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης αξίας 500 εκατ. δολαρίων.

Οι τάσεις που αναδεικνύει η έρευνα εξηγούν το σταθερό επενδυτικό ενδιαφέρον στον κλάδο τόσο στις ΗΠΑ, που κατέχει ισχυρό μερίδιο στην παγκόσμια αγορά φροντίδας κατοικίδιων αξίας 124 δισ. δολαρίων, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ανοίγει ξανά το παιχνίδι για την Ελληνική Τράπεζα *Μετάθεση στα σχέδια για εισαγωγή της Optima Bank *Ξύπνησε και ο οδικός τουρισμός

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Σε τακτική γενική συνέλευση καλούνται στις 10 Σεπτεμβρίου οι μέτοχοι της Σκλαβενίτης για την έγκριση οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2021, την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την επέκταση του σκοπού της εταιρείας.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Έτοιμη να βγει στην αγορά για να διερευνήσει το ενδεχόμενο πώλησης του ποσοστού της (20,2%) στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου ακούγεται ότι είναι η Wargaming Group, Λευκορωσικών συμφερόντων.

Παρότι οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται, η Wargaming δείχνει λογικό να επιχειρήσει νέα διερεύνηση αγοράς, καθώς η διεκδίκηση της Τράπεζας Κύπρου από τη Lone Star έχει ανεβάσει τις αποτιμήσεις και κυρίως τις προσδοκίες.

Σάλλας vs ΤτΕ και Επ. Κεφαλαιαγοράς: Η κόντρα έφτασε στο προσκήνιο

Η απολύτως στοχευμένη συνέντευξη του Μιχάλη Σάλλα στο capital.gr φέρνει πλέον απροκάλυπτα στο προσκήνιο τη διαμάχη μεταξύ της Τ.τ.Ε και του ιδίου γύρω από την υπόθεση της Παγκρήτιας Τράπεζας και όχι μόνο.

Επωνύμως ο γνωστός τραπεζίτης και επιχειρηματίας (που έστειλε και εξωδικο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για καταχρηστικές μεθοδεύσεις εις βάρος του) κατηγορεί συγκεκριμένο στέλεχος της ΤτΕ, που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (τον κ. Γιώργο Πάσχα Γενικό Διευθυντή Λειτουργιών της ΤτΕ) ότι έχει προσωπικά κίνητρα εναντίον του, επικαλούμενος μεταξύ τους δικαστικές αντιδικίες.

Η ΔΕΘ, τα deals και τα… πυροτεχνήματα - Στα «μουλωχτά» η ακύρωση mega διαγωνισμού - Το ντέρμπι του ΕΒΕΑ

ΔΕΘ: Κλίμα ισχυρής οικονομίας επιδιώκεται να δημιουργηθεί, όπως όλα δείχνουν, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Εξού και κοντά στα deals, που όντως έκλεισαν ή είναι κοντά στο να κλείσουν και πρόκειται να ανακοινωθούν (Τέρνα Ενεργειακή, μεταβίβαση πακέτου μετοχών Sani-Ikos από Oaktree και Goldman Sachs σε sovereign/pension fund), προστίθενται και… πυροτεχνήματα.

Από ανακοινώσεις για μελλοντικές επενδύσεις-μαμούθ σε ακατοίκητα νησιά, ως Σαουδάραβες πρόθυμους να αγοράσουν μεγάλες, μικρές, ως και συνεταιριστικές τράπεζες. Υπάρχουν και σενάρια για κινήσεις σε μεγάλες εισηγμένες, αλλά είναι τόσο τραβηγμένα, ακόμη και ως «πυροτεχνήματα, που η στήλη δεν μπαίνει καν στον πειρασμό να τα αναφέρει.

Η κυβέρνηση ψάχνει επειγόντως… σπίτια - Ο απογαλακτισμός των ΕΛΠΕ και το «εξτραδάκι» της ΜΟΗ

ΔΕΛΤΑ-UMC: Περίπου 13 φορές τα EBITDA (γύρω στα 60-65 εκατ. ευρώ) αποτιμήθηκε η βουλγαρική θυγατρική της Δέλτα, United Milk Co, όπως πληροφορείται η στήλη.

Η συμφωνία πώλησης του 100% της United Milk στην TYRBUL S.A., μέλος του ομίλου των Ελληνικών Γαλακτοκομείων, ανακοινώθηκε χθες, χωρίς να υπάρξει αναφορά σε enterprise value και equity value.

Η UMC δεν διαθέτει σοβαρό δανεισμό.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ: Σε επαφές με servicers και τράπεζες βρίσκεται η κυβέρνηση (σ.σ. μέσω του συμβούλου EY) για να διερευνήσει το πώς μπορεί να διαμορφωθεί ένα αποτελεσματικό πλέγμα κινήτρων για φθηνή κοινωνική κατοικία, που θα απευθύνεται σε νέους εργαζόμενους με εστίαση τα νέα ζευγάρια.

v