Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Byte: Η Δημόσια Πρόταση και το plan b για ΧΑ - Η ψαριά της κας Γερουλάνου - Σφηνάκια για διυλιστήρια, ΕΠΣΙΛ, ΑΛΜΥ

IDEAL-BYTE: Το Euro2day.gr σάς είχε προϊδεάσει εδώ και πολύ καιρό για την επιτυχία που επρόκειτο να έχει η Δημόσια Πρόταση της Ideal για την Byte Computer και επίσης είχε τονίσει πως -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αργότερα ή γρηγορότερα- οι μετοχές της γνωστής εταιρείας πληροφορικής θα βγουν εκτός διαπραγμάτευσης.

Το πρώτο βήμα έγινε, καθώς ανακοινώθηκε ότι το ποσοστό αποδοχής των μετόχων της Byte Computer ξεπέρασε ήδη το ελάχιστα απαιτούμενο όριο του 70% και άρα η δημόσια πρόταση έχει στεφθεί από επιτυχία.

Υποκλοπές: Το απόρρητο και το «καρκίνωμα» - Οι πρωτιές στο «Institutional Investors» - Νέο σφυρί για Δάβαρη

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Ένας ακόμη κύκλος των πλειστηριασμών ανοίγει για τον πάλαι ποτέ κραταιό επιχειρηματία του κλάδου του αυτοκινήτου Παναγιώτη Δάβαρη.

Για σήμερα, λοιπόν, είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός της βίλας που διατηρούσε στη Μύκονο. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,640 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο περιλαμβάνει δύο κατοικίες σε ιδανικό σημείο του νησιού ως προς τη θέα.  Επισπεύδουσα είναι η εταιρεία διαχείρισης CEPAL.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο επιχειρηματίας ήταν εκείνος που έφερε στην Ελλάδα τα Hyundai και τα KIA. Σύμφωνα με το δελτίο του πλειστηριασμού: «Το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων εκτελέσεως».

Ουρανοκατέβατα κέρδη: Γιατί «χάθηκαν» στη ΔΕΘ - Τι φέρνει η ρωσική ήττα στο Χάρκοβο - Ο θεσμικός Κυριάκος και ο «άγνωστος Χ»

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: «Μπλόκο» από τον e-ΕΦΚΑ έφαγε η ισραηλινών συμφερόντων ξενοδοχειακή αλυσίδα Fattal, που αιτήθηκε αλλαγή επωνυμίας του ξενοδοχείου «Esperia Palace».

Οι Ισραηλινοί, οι οποίοι έγιναν ευρέως γνωστοί στην Ελλάδα από την επικράτησή τους στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου, ήθελαν να αλλάξουν την επωνυμία του σε ΝΥΧ Hotel Athens, κάτι που απέρριψε, και μάλιστα ομόφωνα, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

Τo «Esperia Palace» ή το NYX Athens, όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της Fattal, είναι δυναμικότητας 217 δωματίων και αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2022 στη συμβολή των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω.

ΧΑ: Κίνητρα με χρονοκαθυστέρηση - Το ΤΑΙΠΕΔ και το αθάνατο Δημόσιο - Πού βάζει(;) πωλητήρια η Εθν. Ασφαλιστική

REAL ESTATE: Τις αθεράπευτες αδυναμίες της εγχώριας δημόσιας διοίκησης όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις συγκεκριμένων επενδύσεων επισήμαναν στελέχη της αγοράς, που εδράζονται σε διαφορετικά «μετερίζια» αλλά συνομολογούν.

Στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΑΙΠΕΔ στο περιθώριο της ΔΕΘ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δ. Πολίτης, με στοιχεία και χρονοδιαγράμματα, υποστήριξε την ικανότητα του οργανισμού να είναι «επίκαιρος» στις ανάγκες των επενδυτών. Αναφέρθηκε στις διαδικασίες, στους διαγωνισμούς που «τρέχει» ο οργανισμός, στο PPF και σε όλα τα «καλά» που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, καταλήγοντας πως «δεν αρκούν».

Το κρίσιμο δείπνο της ΝΔ και το φάουλ στις εταιρείες αερίου - Το νέο deal στα σούπερ μάρκετ και η «πολύφερνη νύφη»

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αίσθηση προκάλεσε στις τάξεις του κόμματος η είδηση ότι μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το Σάββατο το βράδυ, Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς δείπνησαν στο εστιατόριο «Βράχος».

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, το δείπνο έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Κ. Καραμανλή, που να σημειωθεί ότι είχε την τιμητική του στο Twitter την Κυριακή, με αφορμή μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται να είναι ο μόνος που δεν χειροκροτά σε κάποια στιγμή της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσφατα πήρε θέση για το καυτό θέμα των παρακολουθήσεων, διαφοροποιούμενος από την κυβερνητική γραμμή για το απόρρητο.

v