Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ερντογάν: Η απειλή που έγινε πράξη - Οι «τιμωροί» των ομολόγων - Νέα εξαγορά από Κρητικός - Η Pepsico και ο νόμος του ισχυρού

ΛΙΖ ΤΡΑΣ: Για να αντιληφθεί κανείς πόσο... μαντάρα τα έκανε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, αρκούν τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο που έσπευσαν να βρουν πόσο κινδυνεύει να αποδειχθεί η πρωθυπουργός με τη μικρότερη θητεία στην ιστορία της Βρετανίας.

Για να μην έχετε αγωνία, προκειμένου να αποφύγει την ντροπή, θα πρέπει να καταφέρει να μείνει στην καρέκλα της μέχρι τις 3 Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς. Και αυτό γιατί η μικρότερη θητεία Βρετανού πρωθυπουργού ανήκει στον Τζορτζ Κάνινγκ των Τόρις, ο οποίος υπήρξε 118 ημέρες πρωθυπουργός το 1827, πριν πεθάνει λόγω ασθένειας.

Παγκρήτια: Η ώθηση Σάλλα και το ερώτημα - Γιατί οι ΑΠΕ δεν ρίχνουν τις τιμές - Εγκαίνια με μήνυμα Λάτση - Νέες μπίζνες από Ηλ. Σάρρα

REDS: Το Δ.Σ. της εισηγμένης έκρινε ως μη δίκαιο και εύλογο το προσφερόμενο από τη Reggeborgh αντάλλαγμα των 2,48 ευρώ ανά μετοχή, μετά τη σχετική έκθεση αποτίμησης της Euroxx, η οποία προσδιόρισε τη δίκαιη τιμή της μετοχής σε εύρος 2,51 με 2,85 ευρώ.

Η Reggeborgh υποχρεώθηκε να υποβάλει τη δημόσια πρόταση, ως αποτέλεσμα της απόκτησης ελέγχου στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και δεν προτίθεται να αιτηθεί τη διαγραφή των μετοχών της από το Χ.Α. Οπότε η αρνητική γνωμοδότηση του Δ.Σ. δεν προκαλεί προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος και μέτοχος της εταιρείας με 11,66% είναι ο Χρ. Παναγιωτόπουλος ως πρόσφατα CEO και της ΑΚΤΩΡ. Πρακτικά, η δημόσια προσφορά απευθύνεται στον ίδιο και τον Διαμαντή Διαμαντίδη, ο οποίος κατέχει το 7,14% της REDS, μέσω της Diamanco Holdings.

Κυρώσεις σε Ρωσία: Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού οι κότες *Τι κρύβει ο τζίρος-ρεκόρ των επιχειρήσεων *Τι «ψάχνει» η Ellington

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-RESOLUTE: Μια νέα εταιρική οντότητα δίπλα στη μικτή εταιρεία, που έχει συστήσει με τη Cepal (υπό την Kaican Greece), θα αποτελέσει η Piraeus Real Estate Management (PREM), την οποία αγοράζει η Resolute.

Η PREM εξαγοράστηκε από τη Resolute Hellas, εταιρεία που συστάθηκε πρόσφατα και λαμβάνει ως «προίκα» για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της τη διαχείριση ανακτηθέντων και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων του ομίλου Πειραιώς, με αξία 1 δισ. ευρώ.

To project Valley, όπως ονομαζόταν, ολοκληρώθηκε και τυπικά χθες, με την ανακοίνωση πώλησης της PREM, μαζί με το προσωπικό της, στη Resolute.

Θέρμανση: Ποιοι έχουν χάσει από χέρι - Τράβηξε πυρηνική… γραμμή ο Μακρόν - Το plan B της Παγκρήτιας

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ: Στην έκδοση ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης λέγεται ότι θα προχωρήσει η Παγκρήτια Τράπεζα, σε περίπτωση που δεν καλυφθεί πλήρως η τρέχουσα αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Μέσα από μια τέτοια ενέργεια, που συνιστά ένα plan B, στόχος είναι να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο και να κερδηθεί χρόνος προκειμένου η τράπεζα να προχωρήσει σε νέα κίνηση σε απώτερη χρονική στιγμή, όταν οι συνθήκες θα έχουν βελτιωθεί.

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Μια νέα απόφαση του Αρείου Πάγου για τις εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων φέρνει στο φως σήμερα η στήλη.

Ιντρακάτ-Ellington: Ποιος διάσημος έκανε το... συνοικέσιο *Η Fed φόρεσε κόκκινο *Παράταση στις άγονες… αερογραμμές

ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Νέα παράταση δόθηκε, όπως πληροφορείται η στήλη, για την υποβολή προσφορών όσον αφορά την εκμετάλλευση των άγονων αεροπορικών γραμμών, με την 25η Οκτωβρίου να ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για τη διεξαγωγή του σχετικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη παράταση δόθηκε στις 4 Οκτωβρίου, σε συνέχεια της αστικής προσφυγής που είχε υποβάλει η SKY express, του ομίλου IOGR, συμφερόντων του Κρητικού επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου.

Η απόφαση επί της προσφυγής έχει ληφθεί από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) και αναμένεται η «τελική συμμόρφωση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας», προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

v