Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Το «καλάθι», οι ειδήσεις και τα ευτράπελα - Πλειστηριασμοί: Με ένα σμπάρο... δυο τρυγόνια - Νέος πόλεμος της Κυριακής στο εμπόριο

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Με ένα σμπάρο... δυο τρυγόνια πάει να πιάσει η κυβέρνηση στο θέμα των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, που άνοιξε η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Αφού «πώλησε» επικοινωνιακά την υπαναχώρησή της ως προς την κατάθεση τροπολογίας, που θα αποκαθιστούσε την ηρεμία ως προς την άσκηση του βασικού «εργαλείου» ανακτήσεων, θέτει σε κίνηση τον επόμενο στόχο. Μέσω διαρροών αφήνει να εννοηθεί ότι προτίθεται να χορηγήσει παράταση στη διετή περίοδο χάριτος, που ορίζει ο νόμος για τα επιχειρησιακά πλάνα των servicers, όσον αφορά στους στόχους ανάκτησης.

Αμοιβαία που δίνουν ετήσιο μέρισμα! - Η τριάδα Θεοδωρόπουλου στην ΙΟΝ - Ανοίγει η κουβέντα για αυξήσεις στους μισθούς

ΧΑΚ: Στα 96,5 εκατ. ευρώ για μετοχές και στα 2,85 εκατ. για ομόλογα ανήλθε η αξία των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κατά το πρώτο φετινό οκτάμηνο.

Από πλευράς μεριδίων αγοράς, ξεχώρισαν οι χρηματιστηριακές CISCO (θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου) με 34,16%, Argus με 17,12%, Eurobank Equities με 10,43% και Mega με 10,24%.

 

ΜΙΣΘΟΙ: Με επτά στους 10 επιχειρηματίες να δηλώνουν ότι η εύρεση κατάλληλου προσωπικού είναι σημαντικό εμπόδιο και με τον πληθωρισμό να καλπάζει, δεν προκαλεί έκπληξη ένα εύρημα της έρευνας της Grant Thornton: Ο μόνος δείκτης που παρουσιάζει οριακή αύξηση σε σχέση με πέρυσι είναι αυτός της «προοπτικής αύξησης των μισθών». 

Το QE πέθανε, ζήτω το... QT - Βαλκάνια: Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης - Γκρίνια σε ΝΔ και αγορά για τις εισφορές

ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ: Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η περίοδος αγορών για το πρόγραμμα αρχικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ. Αναμένεται τώρα ο απολογισμός, ώστε να απενταχθούν όσοι δεν έκαναν χρήση της επιταγής -για αγορά ψυγείου, κλιματιστικού ή καταψύκτη-, προκειμένου να ενταχθούν οι επόμενοι.  Οι τελευταίοι θα επωφεληθούν και από τα ποσά που θα περισσέψουν από όσους δεν αξιοποίησαν το σύνολο του ποσού που τους εγκρίθηκε.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία, ενώ ας σημειωθεί ότι έπεται και η διαδικασία αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος κατά 140 εκατ. ευρώ.

Υπόγεια παζάρια για τα διόδια - Τα business plans των τραπεζών και η Optima - Στα πρόθυρα νομισματικής κρίσης η Ιαπωνία

ΔΙΟΔΙΑ: Το κόστος των διοδίων είναι, φαίνεται, -εκτός από το καλάθι του νοικοκυριού- το next big thing που πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση σ’ αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο και στη χειρότερη συγκυρία.

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για το νομιμοποιημένο αίτημα των παραχωρησιούχων οδικών δικτύων για επικείμενη αύξηση διοδίων, με την κυβέρνηση να τραβάει επίσης επικοινωνιακά μια «κόκκινη γραμμή», εφόσον έχει να διαχειριστεί μια πληθωριστική κρίση που πιέζει όλο και περισσότερο το εισόδημα.

Δύο παγίδες για την κυβέρνηση - Φυσικό αέριο: Οι γεμάτες αποθήκες και η φάκα - Γιατί τρίβουν τα μάτια τους οι τραπεζίτες

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ: Εγκαιρα διαβάσατε στο Euro2day.gr για τα σχέδια των Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου (Thrivest Holdings) να αυξήσουν το αποτύπωμά τους στον τραπεζικό χώρο μετά την εξαγορά του 32% της Παγκρήτιας.

Μαθαίνουμε ότι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορούν τη Συνεταιριστική Σερρών θα τρέξουν γρήγορα. Τώρα βέβαια σε ό,τι αφορά την Παγκρήτια και τις πιθανές αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο τα πράγματα θα πάρουν τον χρόνο τους.

Η κίνηση της Lyktos (Μιχάλης Σάλλας) να αιτηθεί Γενική Συνέλευση με θέμα την αλλαγή του Δ.Σ. αποδίδεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόθεση να διευκολυνθούν οι διαδικασίες, δεδομένου ότι η σημερινή διοίκηση αποτέλεσε επιλογή του γνωστού τραπεζίτη.

v