Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Εισαγωγές-εξαγωγές: Οι αριθμοί και η αλήθεια - Κληρώνει για δύο εταιρικά ομόλογα - Με τη βούλα «αδικημένη» η Βόρεια Ελλάδα

ΕΦΚΑ: Παράταση στον δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του διατηρητέου ακινήτου, ιδιοκτησίας e-ΕΦΚΑ, που βρίσκεται επί της οδού Πανεπιστημίου 46, έδωσε η διοίκηση του Οργανισμού, η οποία, μάλιστα, προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με ένσταση που κατέθεσε ένας εκ των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Πάντως, η προθεσμία για την υποβολή φακέλων συμμετοχής παρατείνεται για τις 23 Νοεμβρίου και, όπως αναφέρεται, η παράταση δίνεται αφενός λόγω της Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας που έχει προκηρυχθεί και αφετέρου για να διευκολυνθεί η συλλογή των απαιτούμενων δικαιολογητικών συμμετοχής.

Υποκλοπές: Νέος κύκλος με ονόματα, Μαρινάκη και… FBI - Επενδύσεις μπαινοβγαίνουν στον Αναπτυξιακό - Ελληνικό ντιλ στη Ρουμανία

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Ι: Η πολιτική (και δικαστική προσεχώς;) επικαιρότητα του Σαββατοκύριακου, μετά το δημοσίευμα του «Documento» για παρακολουθήσεις πληθώρας υψηλών προσώπων από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση (κι όχι μόνον), φαίνεται να ανοίγει νέο κύκλο στο ζήτημα των υποκλοπών, χωρίς βεβαίως να έχει κλείσει ο… προηγούμενος. Και καθιστούν απολύτως επίκαιρο το σχόλιο της στήλης την προηγούμενη εβδομάδα, με τίτλο «Δύο παγίδες για την κυβέρνηση».

Ήδη πολύ σοβαροί πολιτικοί κύκλοι, που μόνο αντιπολιτευόμενοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, θεωρούν ακατανόητη την ολιγωρία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την έρευνα για τα ιδιωτικά λογισμικά υποκλοπών όπως το Predator, ακόμη και σε επίπεδο Εξεταστικής της Βουλής, ενώ την ψέγουν ευθέως και για την επιμονή της να επικαλείται το «απόρρητο» στην υπόθεση των επίσημων παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, στις περιπτώσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

Nέα απόσχιση στην Πειραιώς - Διπλή κίνηση από Marriot στην Ελλάδα - Attica Bank: Καλό... 2023 για την ΑΜΚ

ATTICA BANK: Έναν χαμένο μήνα μετράει η τράπεζα καθώς από την υπογραφή της κατ’ αρχάς συμφωνίας μεταξύ ΤΧΣ και σχήματος Ellington-ΤΜΕΔΕ δεν έγινε τίποτε, για την εξειδίκευση επιμέρους όρων.

Το long form agreement δεν έχει, ως εκ τούτου, ολοκληρωθεί στο χρονοδιάγραμμα που προβλεπόταν (σ.σ. αρχές Νοεμβρίου).

Έτσι, η αύξηση κεφαλαίου δύσκολα θα ξεκινήσει ως το τέλος του έτους.

 

DELIVERY HERO: Στην τροφοδοσία των Kiosky’s και των hubs της ΙΝΚΑΤ θα επικεντρωθεί η Άλφα Διανομές, που πέρασε την 1η Ιουλίου από τον όμιλο Μούχαλη στα «χέρια» των Γερμανών της Delivery Hero (efood).

Τράπεζες: Το θολό τοπίο, η κυβέρνηση και το ΤΧΣ - Βρωμάει μπαρούτι για τις αγορές - Το ορόσημο για το Solar

ΑΓΟΡΕΣ: Πολλή προσοχή χρειάζεται από τους επενδυτές καθώς οι ανοδικές τάσεις που ενίοτε εκδηλώνονται αρχίζουν να λειτουργούν ως «παγίδες», σε μια ευρύτερα καθοδική τάση. Είναι προφανές ότι οι κεντρικές τράπεζες όχι μόνο άργησαν να αναγνωρίσουν την απειλή του πληθωρισμού (τον οποίο θεωρούσαν αν θυμάστε… προσωρινό), αλλά τώρα ενεργούν με ασυνήθιστη ορμή, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο πληθωρισμός οφείλεται κατά κύριο λόγο (ιδίως στην Ευρώπη) σε μειωμένη προσφορά και όχι σε υπερθέρμανση της ζήτησης.

Το «τρίδυμο» φορτσάρει και στα Media *Τελειώνει ο χρόνος στο deal JP Morgan - Viva Wallet *Σφηνάκια για Public, Energean

LAMDA: Προμέρισμα χρήσης 2022, ύψους 6,9 εκατ. ευρώ, θα εισπράξουν από τη Lamda Malls οι Lamda Development και Lamda Olympia Village. Η διανομή θα διενεργηθεί βάσει των κερδών 9μήνου, τα οποία ανήλθαν (μετά από φόρους κέρδη) σε 8,3 εκατ. ευρώ. Η Lamda Malls, εταιρεία συμμετοχών, είχε έσοδα από μερίσματα 9,8 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 16,3 εκατ. ευρώ.

H Lamda Olympia Village (LOV) κατέχει το 31,7% της Lamda Malls ενώ το υπόλοιπο ελέγχεται από τη Lamda Development.

 

ENERGEAN: Το ένα (καλό) νέο φέρνει το άλλο και στην περίπτωσή της, μετά την έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Karish στο Ισραήλ και τις πρώτες πωλήσεις στους πελάτες της στη χώρα, ήρθε η αναβάθμιση της αξιολόγησης της ομολογιακής έκδοσης (Senior Secured Notes) σε B+, καθώς και της προοπτικής (Outlook) της εταιρείας από σταθερή σε θετική.

v